Det var en meget streng tiltale mannen i 20-årene måtte møte i Inntrøndelag tingrett for.

Han risikerte flere år i fengsel hvis han ble dømt etter tiltalen, samt å måtte betale en stor sum i erstatning til kvinnen som han for noen år siden hadde hatt et seksuelt forhold til uten at de var kjærester.

Frifunnet

Aktor la ned påstand om to års fengsel etter rettsforhandlingene, mens bistandsadvokanten til kvinnen ba om oppreisningserstatning etter rettens skjønn.

Tingrettsdommerne kom imidlertid frem til at det ikke fantes grunnlag for å dømme mannen etter tiltalen, og avsa en frifinnende dom - i tråd med forsvarerens påstand. De mente det heller ikke fantes grunnlag for erstatningsansvar.

Foreslo å avbryte

Det var i fjor på denne tiden at mannen og kvinnen nok en gang bestemte seg for å ha sex da de møttes utenfor et utested i Levanger etter stengetid. Begge var ganske beruset.

De dro hjem til henne, og gikk i gang, men det fungerte ikke helt. Så kvinnen foreslo at de skulle avslutte - fordi hun følte han ikke virket så giret. Men han uttrykte at han gjerne ville fortsette. Da kvinnen nok en gang foreslo å avslutte skal han ha slått henne og gjennomført et samleie.

Kvinnen beskrev i retten at hun ble redd og ikke turte gjøre motstand eller si nei. Samleiet skal ha vært smertefullt for henne.

Like lyst begge to

Retten registrerte at kvinnen i utgangspunktet hadde like stor lyst til å ha sex som mannen, og konkluderte med at resultatet ville blitt samleie uavhengig av om han slo eller ikke.

At den seksuelle kontakten mellom dem for noen år siden også bar preg av utprøving og røff kontakt var også med på å få retten til å avsi en frifinnende dom. Mannen oppfattet ikke før etter at kvinnen kom ut fra badet etter hendelsen at slaget hadde påført henne skade. Så de kunne ikke se at han på noen måte tvang seg til samleie ved bruk av vold, slik tiltalen la opp til.