Skuespillerstudentene ved Nord Universitet har tradisjon med å vise semesteroppgaver. Denne gangen er det andreårsstudentene som summerer opp høstens jobbing ved å vise et knippe nummer i storsalen på Tindved kulturhage.

–Dette er ting vi har laget selv i stilartene tegnserieteater, maske og fortellerteater, forteller Mafalda Séneca Cardoso da Silva og Christina Sleipnes på vegne av studentene.

Gratisforestilling

De er to av 16 studenter som skal slå seg løs på scenen lørdag kveld, og de håper på fullsatt sal. Det er gratis visning.

–Vi vil gjerne at folk kommer og ser oss. Det er en litt annerledes forestilling, og noe for enhver smak, lover studentene.

–Hva får publikum se?

–I første del blir to innslag med tegneserieteater, to fortellerteater og resten er korte fortellinger med masketeater. Det er mye bredde i det vi viser. Noe er litt finurlig og rørende med det skjøre og sårbare i fortellerteateret, mens det i masketeateret går fra det komiske til det tragiske.

Spinner på en historie

Forteller-innslagene har studentene laget selv, med historier eller inspirasjon som gjerne tar utgangspunkt i en novelle, bok eller film. Maskeinnslagene er situasjoner som de selv har funnet på eller har fått i forslag fra læreren.

–Hva er tegneserieteater?

–I tegneserieteater brukes det ikke noe scenografi, skuespill-erne bruker bare seg selv. Det er bilder med fem og seks stykker på hver gruppe. Vi bruker virkemidler fra tegneserieverden med tanke på lyd og zoom i bildene som vi lager.

–Det blir mye lyd med poff, krasj, boom og bang?

–Ja, det er en leken stil, en veldig gøy, men slitsom sjanger med mye action. Her får vi lekt oss og prøvd ut sjangeren og gjøre ting som er helt sprøtt. Nå er det likevel ikke bare tull og tøys, og det som ikke fungerer som teater er blitt tatt ut tidlig i prosessen, forklarer Mafalda og Christina.

Rock og fest

Del to av studentkvelden er lagt opp som en rockekonsert. Hver student skal synge hver sin rockelåt som lærer har valgt ut, og i tillegg korer de for hverandre på fem – seks innslag. Arrangementene har de laget selv, og de får musikalsk støtte av en trio ledet av Asgeir Skrove. Det blir melodier fra kjente grupper og artister som Guns n’ Roses, Metallica, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Blondie og Stage Dolls.

–Vi har jobbet en god stund med teater- og musikkinnslag-ene, og nå terper vi. Det er et ordentlig arbeid som er lagt inn i dette, så nå gleder vi oss til å vise oss fram, sier Mafalda Séneca Cardoso da Silva og Christina Sleipnes.

Både før semestervisningen og i pausen har førsteårstudentene rigger opp kafé i Møllehagen. I lokalene kan publikum kjøpe diverse mat og drikke.

PS. Les også om studentenes oppleveelse av Verdal på siste side i Innherred.

91149117

tor.ole.ree@innherred.no