Det har vært observert polititjenestemenn og hunder i og rundt det gamle skolebygget på Nesheim skole i det siste.

Det skal ikke være snakk om at uvedkommende har tatt seg inn i den hundre år gamle bygningen, men rett og slett at politiet har fått låne bygget til trening av sine tjenestehunder.

- Ja, det stemmer det. Vi kontaktet kommunen og spurte om det var mulig å få låne bygget, og der var det lutter velvilje.

Det sier hunderfører Kasper Tronstad i politiet, da vi tar kontakt.

Han kan fortelle at de til stadighet er på jakt etter lokaliteter hvor hundene kan få trene på for eksempel søk etter narkotika.

Nye lokaler

- Hundene blir fort litt lei hvis vi trener i samme omgivelser hele tiden. Derfor er det nyttig for oss å finne nye lokaler fra tid til annen. Vi glad for at kommunen ga oss denne muligheten, sier Tronstad.

Kasper Tronstad i politiet hører gjerne fra noen hvis de har et tomt lokale stående for en periode.

Selv har han nå en narkotikahund under opplæring, og derfor vil nok Tronstad selv bli å se endel på den tidligere Nesheim-skolen fra tid til annen.

- Dette er midlertidig, og det blir heller ikke daglig at vi er der. Samtidig hører vi gjerne fra folk som har tomme lokaler stående, slik at vi kan bruke dem til trening for en periode. Det er bare å slå på tråden, oppfordrer hundefører Tronstad.