Torsdag morgen kom budskapet om at Bente Anita Elden var død, 55 år gammel.

Selv om mange visste at hun hadde levd med en alvorlig sykdom i flere år er det vanskelig å fatte at Bente ikke blir å se i rådhuset mer.

Den siste arbeidsdagen før jul besøkte hun sine medarbeidere både på servisekontoret i Verdal og på Levanger. Hun visste at sykdommen hadde kommet så langt at det kunne bli siste gang de treftes, men dette lot hun ingen forstå. Velkledd og velfrisert som alltid var det ikke lett å se hvor syk hun var. Og hun ville at det ikke skulle synes.

Bente begynte som kontorassistent ved helse- og sosialetaten i Levanger kommune i 1986. Da Levanger kommune endra organisasjonsmodell og avviklet etatene ble hun med over til det nystarta servicekontoret i 2002. Servicekontoret ble en del av Innherred samkommune i 2005.

Bente ble stedfortreder for enhetsleder og den daglige lederen for kontoret i Levanger rådhus. Fra 2014 ble hun enhetsleder med ansvar for begge servicekontorene fram til samkommunen ble avviklet ved årsskiftet. Avvikling av enheten hun hadde ledet skulle bli hennes siste jobb.

Bente var en svært lojal og pliktoppfyllende medarbeider som tok stort ansvar. Fikk hun en oppgave visste vi alle sammen at den ville bli løst på beste vis. Hun stilte store krav til seg selv, og hadde store ambisjoner for den enheten hun ledet. Selv om hun gjennomgikk mange runder med tøff behandling mot sykdommen, var hun hele tiden opptatt av arbeidet sitt. Det var viktig for henne å kunne bidra. Hennes sterke vilje gjorde at hun kunne holde det i gang så lenge med sykdommen. Vi som arbeidet sammen med henne hørte aldri en klage. Tvert imot uttrykte hun stor takknemmelighet til helsevesenet for måten hun ble behandlet på.

Bente var en utrolig «raskin» dame som fikk ansvar for mange ulike oppgaver. Alt fra det administrative ansvaret for opprettelse og nedleggelse av midlertidig asylmottak på Rinnleiret til organisering av Marsimartnan i Levanger. Hun var svært engasjert i kulturlivet og idretten, og sang i kor helt fram til sist jul.

Med Bente sin bortgang er det svært mange som har mistet en god venn og omsorgsfull kollega, men størst er selvsagt tapet for foreldrene Halldis og Karstein og søster Tone som stod henne svært nært og som bidra til at hun kunne bo i sin egen leilighet helt til det siste.

Vi lyser fred over Bente Anita Elden sitt minne.

Ola Stene

Rådmann, Levanger kommune