3.januar kom meldingen om at Bente hadde sovnet inn, vi var forberedt, men allikevel kom det så uventet.

15.desember hadde vi vårt tradisjonelle førjulstreff der vi som alltid avsluttet med å utveksle våre små julegaver til hverandre, gi hverandre gode klemmer og ønske hverandre god jul. Enda hadde vi et håp om at Bente skulle være med på nyttårsfesten vår 5.januar.

Vi snakket med Bente i mellomjula og vi utvekslet meldinger og skjønte at det gikk ikke slik vi håpet.

Så er det over, Bente skal ikke være en del av vennegjengen fra «gamle dager» lenger. Vi skal fortsette å møtes - uten Bente - det er ikke til å forstå.

Bente kom inn i livene våre allerede i 1986. Ung, vakker, smart og veldig veldig dyktig.

Vi var «gamle» etablerte bestyrerinner. Hun fikk bl.a jobben med å - ved sine glimrende referater - sy sammen det vi vedtok.

Det var lett å se potensialet i Bente og hun fikk etter hvert større og mere krevende oppgaver i pleie- og omsorgsetaten i kommunen. For oss var hun sentral under den store omstillingsprosessen Forny 2001.

i 1998 var hun med oss da vi besøkte vår vennskapskommune Varde i Danmark. Også her gjorde hun en glimrende sammenfatning av studieoppholdet.

Etter hvert som flere av oss nærmet seg pensjonsalder ble det klart for oss at vi ikke hverken kunne eller ville slippe kontakten med Bente, og nå ble vennskapet det aller viktigste.

Vi fikk etter hvert kallenavnet «Hurpene», Bente var selvfølgelig unghurpa.

Gjennom årene har vi møttes fast flere ganger i året, men hytteturene først på juni i over to tiår har nok vært av de møtene som aller best blir husket. Det å være sammen slik, bo tett, spise god mat drikke godt, betro oss til hverandre, glede oss over at behandlingen til Bente virket, gråte sammen over at sykdommen ikke ville slippe taket og skravle og le til langt på natt. Det er der vi har de aller beste minnene om Bente.

Vi takker for at vi fikk være en del av livet til Bente. Tankene vår går til verdens snilleste søster Tone og til mamma og pappa Halldis og Karstein og lar lysene vi fikk av Bente i julegave brenne ned.