Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom stipendutdelingen ønsker de å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

- Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer, skriver de på sine nettsider.

Det er en bredt sammensatt jury som velger ut 100 ungdommer som får stipend. Kandidatene er nominert av kommunene selv.

Hvem som får stipend blir offentliggjort i mai og juni. Under kan du se hvem som er nominert i Levanger og Verdal.

Levanger:

Pianist Johannes Ramberg. Nominert i kategorien musikk. Den store drømmen er å spille i harmoni med dyktige pianister på en konsertsal i London.

Den kreative personen Ingrill Høvde. Nominert i kategorien annet. Drømmer om å bruke kunst, tegning, maling og forming til å hjelpe syke barn og personer med psykiske problemer.

Cellospiller Sigurd Almåsbakk Skogmo. Nominert i kategorien musikk. Drømmer om å bli profesjonell musiker.

Fiolinist og bratsjist Andreas Morgan Grimstad. Nominert i kategorien musikk. Drømmer om å dra på turne sammen med tvillingbroren sin eller å være solist i et profesjonelt symfoniorkester.

Verdal:

Pianist Mia Larsen Sveberg. Nominert i kategorien musikk. Drømmer om å bli musikklærer og å være utøvende musiker på siden.

Saksofonspiller Espen Olaf Vestvik. Nominert i kategorien musikk. Drømmer om å kunne leve av musikk og å komme inn i Gardemusikken.