Natt til onsdag var det start på årets laksesesong i Verdalselva. Da dro også politiet i Nord-Trøndelag ut for å sjekke forholdene.

Nesten-opplevelse for politiet

Operasjonssentralen tvitret om miljøkontrollen litt over klokka halv fem på morgenen. Innherred.no får en litt utdypende historie fra politiet onsdag ettermiddag:

– Vi sjekket 20 fiskere mellom Landfald og Hallan, om de hadde gyldig fiskekort. Først og fremst gjennomfører vi riktignok slike kontroller med tanke på rus, at ikke fiskere kjører mellom vald i påvirket tilstand.

Det holdt også på å bli storfangst mens politiet gjennomførte kontrollen.

– Det står i loggen at politipatruljen nesten fikk være med på landingen av en rugg på mellom sju og ti kilo på Efskin, men bare nesten.

Unggutter med fangst

Storfangst ble det imidlertid lenger opp i elva. På valdet Mønnes tok søskenbarna Stian Karlgård og Aleksander Haga hver sin laks med under en halvtimes mellomrom. Haga dro opp en fisk på 7,5 kilo klokka ti på halv ett, mens Karlgård fikk en på hele 10,8 kilo klokka kvart på ett.

Som om ikke det var nok, fikk tredjemann i følget, Stians onkel Jan Erik Haga, en 6,5-kilos laks klokka halv to.

– Det var artig det, sier Stian Karlgård til Innherred.no. 16-åringen har tatt enda større fisk for noen år siden, men fangsten gjorde ham likevel stolt.

På hjemgården

Valdet ligger på hjemgården hans, men er utleid til Værdalsbruket. Da det likevel var ledig i natt, ba den unge, men erfarne laksefiskeren med seg de to andre for å fiske. Noe som altså ga en fisk på hver i løpet av mindre enn en time.

– Det er ikke helt uvanlig det. Men det spratt ikke mye i elva, fisken bet rett på, sier Stian Karlgård.

Han hadde fri fra skolen i dag, og kunne dermed tillate seg noen sene nattetimer med en fantastisk naturopplevelse.

Fisken er nå godt bevart i fryseren. Sannsynligvis skal den røykes før den kommer på matbordet.

– Jeg er glad i fisk som mat, så jeg gleder meg til å spise den, sier Stian Karlgård til Innherred.no.