Sist torsdag var det aktivitetsdag ved Åsen skole. Da alle elevene var samlet mot slutten av dagen ventet en stor overraskelse for noen av dem. Fjerdeklasse ved skolen er nemlig den ferskeste vinneren i Returkartonglotteriet, et lotteri hvor vinnere trekkes over hele landet blant privatpersoner, organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og andre som bretter drikkekartonger og lager kubber som kastes i papirdunken.

– Elevene i Åsen er veldig flinke til å skylle, brette og stappe skolemelkkartonger, og skriver navnet på klassen på alle kubbene de lager, sier informasjonsmedarbeider Øyfrid S. Knudsen i Innherred Renovasjon.

Da hun spurte elevene hva de vil at pengene skal brukes til, svarte mange av dem at klassetur ville være flott.

Innherred Renovasjon trekker ut kubber fra papirmottakene på Mula og i Stjørdal. I tillegg til lokale vinnere skjer det også en nasjonal trekning i regi av Grønt Punkt fire ganger i året. Landsvinnerne stikker av med hele 100.000 kroner. Ellers deles det til sammen ut 120 premier i titusenkronersklassen, noe som betyr at ordningen årlig deler ut premier for 1,6 millioner kroner.