Den gamle ferista som alle med lavbygde kjøretøy og dyr med små føtter fryktet ved passering er nå fjernet. Den er erstattet med en ny elektrisk «matte» som ligger over asfalten. Den merkes nesten ikke når den passeres, kun en matte med kvit og sort farge er synlig.

– Denne type vern er nå ofte benyttet der det er tilgang på strøm. Risten gir støt som en gammeldags strømgjerde med en ubehagelig opplevelse hvis den blir berørt. Strømstøtet er ikke så kraftig at det er farlig, men kun ubehagelig. Det er ingen problem å sykle eller gå over den med vanlig sko som har gummisåler som isolasjon. Det er heller ikke merkbart og farlig å trille en barnevogn over såfremt den har gummihjul, forteller Arne Munkeby som er styremedlem i Vulusjøveien.

Tas inn om høsten

Munkeby sier at de som har med hund eller hest bør de gå gjennom grinda ved siden av. Det kan det også være lurt å gjøre for folk, hvis de er i tvil om de har sko som er godt nok isolert.

Matta skal plukkes ned hver høst og legges ned og kobles til på våren igjen. Dette gjør vintervedlikeholdet noe enklere enn tidligere. Nedplukking på høst og montering på våren og vinterlagring er det saueierne som har ansvar for.

Har lagt ny asfalt

Vulusjøveien er nå ferdig asfaltert og kantoppfylling utført.

– Vi oppfordrer alle til å kjøre med fornuft og holde fartsgrensen som nå blir satt til 60 km i timen fra bommen til enden i Heståsdalen, sier Munkeby.

Han forteller videre at øvrig vedlikehold denne sommer blir mest utført i området fra Vulusjøen og innover Heståsdalen. Det blir utført opprensing av veggrøfter og stekkrenner samtidig som det blir gruset opp på diversve strekker langs vegen.

– Masser som blir til gode etter opprensingen blir brukt til utvidelser av parkeringsplasser. Vi håper på forståelse fra brukerne hvis veien i perioder blir sperret forbindelse med de nevnte arbeider, sier Arne Munkeby.

Litt lenger tid

Vegstyret ønsker å takke brukerne av veien for stor forståelse på bakgrunn i at det tok noen dager ekstra enn tidligere antatt med asfalteringsjobben. Årsaken var problem med en maskin ved asfaltverket.

Han minner også alle om at de må tenke utnyttelse når det parkeres, det er i sommer flere større idrettsarrangement som krever mye parkeringsplasser, spesielt i Storlidalen og rundt Skallstuggu.