Det ligger an til å bli en god sol og finvær i Levanger og Verdal denne helgen. Det tror i hvert fall meteorolog Berit Hansen ved Meteorologisk institutt i Bergen.

– Slik det ser ut blir det litt nedbør og skyer i dag, men det går seg til i løpet av morgendagen, sier hun til Innherred fredag.

Selv om fredag kan bli grå, skal lørdag og søndag lyse opp med sol.

– På lørdag blir det litt skyer fra morgenen av, og derfor blir det ikke så høye temperaturer selv om solen kommer fram på ettermiddagen, sier Hagen, som anslår temperaturer opp til 18 grader i Innherred-området.

Varm søndag

Søndag blir likevel høydepunktet, sånn værmessig. Da forventes det en skikkelig, varm sommerdag. Temperaturen kan stige helt opp til 25 grader. Det kan for så vidt komme et par høye skyer, så helt blå himmel er ingen garanti.

– Og når det er sommer og så varmt er det en mulighet for ettermiddagsbyger, påpeker Hagen.

Ifølge meteorologen er det et høytrykk som ligger over Sverige og Trøndelag som har skapt torsdagens finvær og de påfølgende godværsdagene. Dette høytrykket svekkes gradvis, og dermed blir det også dårligere vær etter hvert, altså fra mandag og utover. Årsaken til den grå starten på helga på fredag er en pålandsvind, men lørdag vil vinden snu i nordøstlig retning og sørge for tørt og fint vær.

– Det blir en fin helg, oppsummeres det fra Hagen ved Meteorologisk institutt.