En bekymret verdalsbeboer ringte inn til politiet med et tips om en alarm som gikk av fredag morgen, ca. klokken åtte. Alarmen kom fra utsiden av et bygg i Verdal sentrum, og i ettertid viste det seg at det var en palle utenfor Amfis lokaler lyden kom fra.

– Alarmen gikk i en palle utenfor bygget. Der sto det en kasse med gamle, brukte røykvarslere, og da har sikkert en av dem kortsluttet i regnet, sier operasjonsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

– Og det jo ikke bra med unødvendige alarmer, understreker han.

Kjenner seg ikke igjen

Politiet antar at det var Securitas sin røykvarsler som ble avløst. Driftsleder i vektersselskapets avdelinger i Verdal, Levanger og Stjørdal, Iver Trøite, synes dette høres meget merkelig ut.

– Dette kjenner jeg meg ikke igjen i. For det første har vi røykvarslere liggende utendørs. HVa i all verden skal man gjøre det for? Jeg kjenner ikke til saken, men det der høres rart ut. Nesten helt utenkelig, sier han til Innherred.

– Jeg forstår utmerket godt at politiet ikke vil ha unødvendige alarmer, men det er ikke slik vi behandler gamle alarmer.

Trøite tror saken kan muligens ha en annen forklaring.

– Det kan hende de så gamle oblater på alarmen der det står Securitas, og derfor knytter oss til dem, sier Trøite.

Uansett hvem den skyldige er kan nok morgenens alarm beskrives som falsk, skikkelig falsk.