Mandag var første offisielle arbeidsdag for Jan Kåre Johansen (51), men nysjefen har allerede i flere dager rukket å bli kjent med sin nye arbeidsplass.

Johansen tar over etter Ørnulf Kvello, som har sluttet i Coop-systemet, og begynt i annen jobb.

Arvtageren er raskt ute med å gi skryt til forgjengeren og de Mega-ansatte. For etter det vi blir fortalt er det en sabla god Mega-butikk som Johansen nå tar over.

– I sommerferien har jeg oppsøkt flere Mega-butikker rundt om i Norge. Og så mye kan jeg si, vi har grunn til å være «karåt» av butikken i Verdal, fastslår Johansen.

Gode råvarer

- Så hva tar du fatt i?

- Det ligger fortsatt store muligheter i å utvikle Mega-butikken videre. Et stikkord er råvarer, og jeg ser for meg en enda mer levende butikk. Vi har allerede flinke fagfolk, og vi skal sammen få fram det lille ekstra som bor i alle ansatte. Det skal ose av mat og kunnskap.

- Gode råvarer er blitt mer i vinden de siste årene?

- Ja, folk reiser mer og har gode matopplevelser. På tv ser vi programmer om mat og kokker, og det er også mer helsefokus på mat. Vi er litt tilbake i 50 -60-åra da vi lagde mer mat fra grunnen av. Jeg tror vi kan si at matbutikker generelt har sovet i timen. Det bør være motsatt, at vi skal ligge foran, sier Johansen som stiftet sitt første bekjentskap med Coop og Verdal samvirkelag allerede i 1979.

Han var allerede den gangen kjent som «kokken», et navn han har hatt siden guttedagene. Jan Kåre forklarer dette med at de fleste hadde kallenavn på den tiden. At han endte opp som kokken skyldtes at han ofte hjalp sin mor med kokkelering og matlaging.

Teambygger

Driftssjef dagligvare, Hans Kristoffersen, legger ikke skjul på at han er fornøyd med nyansettelsen.

– Det er viktig for oss å få en sjef som er knallgod på mat og ledelse, og det kan vi si at vi har fått med Jan Kåre, sier Kristoffersen. Han ser optimistisk på Mega-butikkens framtid og mener den fortsatt vil fylle et behov for sine kunder.

Jan Kåre Johansen har arbeidet mye med produktutvikling, råvarer og folk. Han har 30 års erfaring som kokk, og har de siste 10 årene arbeidet som kokk på Mære landbruksskole. Der har han arbeidet med en stab på 6 personer.

Han har også fortid fra Jegtvolden Fjordhotell. CV-en kan videre fortelle om engasjement som internasjonal dommer i kokkemesterskap. Blant merittene han kan vise til er ledelse av et team på 25 kokker som sørget for servering under en internasjonal kokkekongress i Stavanger.

– Jeg er glad i å arbeide med folk, og jeg har knyttet mye kontakter gjennom mine jobber. Dette er verdier som jeg tar med meg til Mega Verdal, sier Johansen.

Positivt også for Levanger

Hans Kristoffersen legger til at også Mega i Levanger skal nyte godt av den nye sjefen.

– Under ombyggingsperioden forsvant en del kunder, men de er nå tilbake og omsetningen er tilbake på 2013-nivå. Jan Kåres kunnskaper og ledelse skal bli positivt for Mega Levanger, mener Kristoffersen.

- Hva med Øras dager, blir Mega synlig der?

- Om vi ikke blir i gatene, skal vi iallfall skal vi gjøre noe ekstra inne på Mega-en, lover Jan Kåre Johansen som altså er «ækt verdaling», nærmere bestemt melabygg. «Kokken» er godt gift og har to voksne barn.