Bufdir gir Verdal kommune 600 000 kroner til foreldrestøttende tiltak fordelt på neste fire årene. 150 000 av disse er innvilget for 2015, og så lenge Stortinget gir sin bevilgning vil kommunen få samme sum i 2016, 2017 og 2018 også. Midlene skal driftes av helsestasjonen. Dette kommer fram i en pressemelding fra kommunen.

– Dette er enda en bekreftelse på at det langsiktige og tålmodig arbeid lønner seg. Dette bidrar til at kommunen kan fortsette å legge stein på stein og dermed bidra til å bygge en god grunnmur for de barn og unge som vokser opp i Verdal kommunen.

Det skriver virksomhetsleder i ressurssenter oppvekst i Verdal kommune, Lars Einar Karlsen.

Målgruppen for disse tiltakene er foreldre med særskilte utfordringer og med barn opp til 18 år gamle, og hele 35 kommuner søkte om tiltaket. Bufdir begrunner tildelelsen til Verdal med følgende:

«Verdal kommune søker om et tiltak for nyankomne flyktninger/innvandrere der «ICDP programmet understøtter foreldrenes mestringsevne og er med på å bygge bro mellom den tradisjonelle kulturen og de omsorgsverdiene som foreldre har med seg, og de verdiene som de møter i Norge». Søknaden beskriver en konkret og god plan for implementering og tiltakene har god kommunal forankring…»

Dette er ikke den første gledelige meldingen Verdal har fått vedrørende økonomiske tilskudd i sommer. For de tre neste skoleårene har man også fått 1,6 millioner for å hjelpe ungdom. Det kan du lese mer om her.