Bjørn Aarstad, Kjetil Aarstad og Svein Jørgen Svensson har vært folkevalgte i til sammen 100 år. Ap-krumtappene ble hyllet av et samlet kommunestyre under en tre retters festmiddag mandag kveld.

Bautasteiner

– Trioen er til fingerspissene samfunnsengasjert. Dette er tre virkelige støtter. Vi snakker om bautasteiner med hver sin imponerende bakgrunn, understreket ordfører Bjørn Iversen.

Han var raus i går kveld da han fullroste sine partivenner og kolleger på kultursentret, etter at kommunestyremøtet var avsluttet.

Dette var det siste kommune-styremøtet før valget, og markerte avslutningen på en tidsalder i Verdals-politikken. De tre nevnte herrer har markert seg i mer enn en mannsalder, etter valget om 13 dager er det nye krefter som er klare til å føre arven videre.

Tallrike verv

– Denne trioen er til fingerspissene samfunnsengasjert, og den kolossale innsatsen de har gjort, har vært tuftet på en uegennyttig innsats for fellesskapet.

Bjørn Aarstad har 36 år bak seg i kommunestyret i Verdal. Han ble valgt inn allerede i 1975, og har vært i kommunestyret sammenhengende – med unntak av en periode. Bjørn Aarstad har sittet i formannskapet i flere perioder, han har vært leder av både hovedutvalget for teknisk sektor og driftskomiteen. Fortsatt er han leder av fjellstyret, og nestleder i kontrollkomiteen. Mange vil også huske Bjørn Aarstad som en markant klubbleder på Aker – da han vant en kampvotering mot Stein Aamdahl på tampen av 1970-tallet.

Broder Kjetil Aarstad har vært like aktiv, omtrent like lenge. Han trådte også inn i kommunestyret midt på 70-tallet, og har vært innvalgt alle ganger siden – med unntak av to perioder. Kjetil Aarstad står dermed med 32 år i kommunestyret, og mer en håndfull andre oppgaver i teknisk hovedutvalg, skolestyret, overligningsnemda, fjellstyret, vilt- og utmarksnemda – for å nevne noen.

Aarstad-brødrene har vært markante i det lokale jakt- og friluftsliv, og Kjetil har ledet jeger- og fiskeforeningen både i Verdal og i Nord-Trøndelag.

I fire kommuner

Svein J. Svensson er varamedlem til kommunestyret i denne perioden, og han har gjort en betydelig samfunnstjeneste på mange områder i over 50 år. Svensson er fra Porsgrunn, dro til Ås på slutten av 1970-tallet og var i kommunestyret begge steder. Det var han også i Levanger (1987-91) da han kom flyttende nordover.

Kulturpersonligheten har vært tillitsvalgt i lærerlaget og redaktør i Norsk Skoleblad, og folkevalgt i Verdal siden 2003. Han har blant annet vært leder av eldrerådet og rådet for funksjonshemmede og fylkessekretær i Arbeiderpartiet.

– En æra er over i lokalpolitikken. Disse karene har så til de grader satt spor etter seg, påpekte ordfører Bjørn Iversen.