Jernbaneverket pakker sporet på Trønderbanen, og i helga foregår mye arbeid på strekningen Bergsgrav-Åsen. Arbeidet startet i steinkjerområdet og mellom Bergsgrav og Levanger stasjon i går. Fra søndag skal det jobbes fra trehusbyen til Åsen.

På nattestid

På grunn av den ordinære togferdselen må arbeidet utføres om natta eller sen kveld. Det meste skjer fram til klokka 06.00.

– Pakkingen skjer hvert tredje år, og blir gjort for å øke sikkerheten og heve kvaliteten på sporet, forklarer Bjørn Fellmann, rørbygg som er ansvarlig for pakkmaskinen.

– En mindre humpete togreise for passasjerene?

– Ja, det er noe av hensikten. Vi justerer sporet, og hever kvaliteten på det. Samtidig skal vi gå over overgangskurver - noe som blant annet bidrar til enda bedre sikkerhet.

Ti timer på fem kilometer

Maskinen har en framdrift på om lag 500 meter i timen, det betyr at man bruker ti timer på en fem kilometers strekning. Området fra Hell til Trondheim skal gjennomføres 22. og 23. september, mens Meråkerbanen står på programmet neste helg.

Pakkingen kan medføre støy- og støvproblemer.

– Jernbaneverket beklager dette, men vi vil imidlertid gjøre vårt ytterste for å minimalisere eventuelle ulemper, heter det i en pressemelding om anleggsarbeidet.

– Jeg tror ikke det blir store belastninger å snakke om, bedyrer arbeidslederen.