Der går en ny utgave av Ungdommens forskernatt av stabelen. Det er ellevte år på rad at over 1000 elever fra videregående skoler i Trøndelag inviteres til et åpent realfagsbygg fylt med forskningsrelaterte aktiviteter.

Så populær er forskernatta blitt, at skolene må melde seg på god tid i forveien for å få plass.

Roser arrangementet

Faglærer Christine Norum Steinsli er veldig fornøyd med at flere av hennes elever bruker av fritida si til å dra dit på fredagskvelden, og er sikker på at det kommer til å gi mersmak.

– Jeg har vært der tidligere, og det er et kjempebra opplegg. Det er jo et arrangement som ønsker å inspirere ungdommene til å fortsette i realfagsretningen, og det tror jeg de lykkes med. I tillegg får deltakerne også høre litt siste nytt innenfor flere fagområder, noe jeg tror de vil like, sier hun.

Tenker å gå videre med realfag

To av elevene som er med i det nesten tjue elever store følget som setter seg på bussen til Trondheim fredag ettermiddag er Johannes Valstad og Sivert Forbord. 3STA-elevene (tredjeåret studiespesialisering, A-klassen) sier de umiddelbart syntes forskernatta hørtes interessant ut da de fikk se programmet.

– Vi har begge en tanke om å studere realfag i Trondheim, enten allerede neste år eller etter militæret, så da kan vi gjøre oss litt kjent også, sier de.

Fysikk, matematikk, kjemi og biologi står på timeplanen på videregående, men akkurat hvilken retning og hvilket yrke de ser for seg har de ikke tenkt altfor mye på ennå.

Tar igjen festen på lørdag

Bussen fra Verdal videregående skole kjører ved halv fem-tiden fredag ettermiddag, og ungdommene er ikke hjemme før et stykke over midnatt.

– Hva gjør dere til vanlig på fredagskveldene?

– Vi er med venner eller ute på fest, sier Valstad og Forbord.

– Men denne fredagen velger dere altså noe skolerelatert istedet?

– Ja, men det kommer til å bli gøy. Festen tar vi igjen på lørdag. Da skal vi i Trønderhallen. Det er greit å balansere det litt, smiler Johannes Valstad og Sivert Forbord.