Onsdag vises forestillingen for første gang for deltakerne på den store konferansen «Til barn og unges beste» på Clarion Hotel & Congress i Trondheim. Der er temaet «Våg å se - tør å handle», som UDCMs forestilling passer veldig godt inn i.

UDCM er et danse- og dramakompani for barn og ungdom. Innherred skrev om kompaniet på forsommeren i år, da de var godt i gang med øvingen til høstens forestillinger. 24. oktober er det åpen forestilling på Festiviteten i Levanger.

«Sammen Alene» handler om to søstre som opplever omsorgssvikt av en psykisk syk mor, og publikum får se hvordan dette utspiller seg i hjemmet og på skolen.

UDCM vil med forestillingen stimulere til diskusjon og få publikum til å tenke over egen praksis i sitt møte med barn og unge. Teatergruppa har spesialisert sin dramaproduksjon rettet mot fagpersoner innen oppvekst, helse og utdanning.

I «Sammen Alene» møter publikum forskjellige skoleelever, alle med forskjellige utfordringer, og får innblikk i både hva de tenker og hvordan de reagerer. I forestillingen får de også møte en lærer som ikke er i stand til å opprette god kommunikasjon med elevene sine.

Stykket skal åpne for diskusjon og reflekjon om lærere, som skal være både lærere og rådgivere for sine elever. Etter fiorestillingen på Festiviteten i Levanger 24. oktober blir det også paneldebatt.

Ved siden av eller under kan du se fra intervjuet Innherred gjorde med gruppa i juni.