Flere barn er på flukt i verden i dag, enn det er innbyggere i Norden til sammen. En stor andel av barna på flukt er fra Syria. Svært mange norske barn er opptatt av flyktningekrisen, og gjennom årets utgave av Skolejoggen får de vise sitt engasjement for flyktningbarna.

– Det er 4.776 kilometer fra hovedstaden i Syria - Damaskus - til Oslo. Kan norske skoleelever til sammen klare å løpe denne avstanden under Skolejoggen, undrer rådgiver Rikke Soligard i SOS-barnebyer i Norge.

Frivillig startkontingent

Skolejoggen er en mer enn tretti år gammel tradisjon. I tillegg til å bidra til solidaritet med barn i andre land er meningen også å fremme fysisk aktivitet i skolen.

I fjor ble det samlet inn over en million kroner i forbindelse med Skolejoggen rundt i landet, og 35.000 barn deltok. Barna bestemmer selv om de vil betale den frivillige startkontingenten, og eventuelt hvor mye.

To verdalsskoler - åtte til sammen i fylket

I Verdal er Stiklestad skole og Ness oppvekstsenter påmeldt Skolejoggen 2016, sammen med seks andre skoler i Nord-Trøndelag. Stiklestad-elevene skal ut å løpe allerede førstkommende onsdag, mens Ness-elevene tar på seg joggeskoene neste onsdag.

– Vi er utrolig glade for å ha alle de flotte skolene med på laget i vårt arbeid for sårbare barn på flukt, sier Rikke Soligard.