Søndag kveld ble en mann i 20-årene fra Verdal jult opp av to andre på Ørmelen, og måtte sendes til sykehus. Ved boligen der hendelsen oppsto var også ei rute knust, og politiet antok at den kunne ha en sammenheng med voldsytelsen.

Nå har politiet kommet videre i saken etter å ha avhørt både vitner, de mistenkte og den fornærmede i løpet av de siste par dagene. Til nå har flere detaljer, samt motiv, vært ukjent i saken.

– Motivet var å harme vedkommende fordi han hadde knust vinduet. Fornærmede har bekreftet at det var han som knuste ruta, og den ene av de mistenke har bekreftet at han utførte vold på grunn av at han knuste den, fordi han var forbannet på ham, forteller etterforskningsleder i politiet, Tor Klevmo.

– Hvorfor knuste han ruta, da?

– De kom dit i lag, men de hadde glemt nøkkelen. Han kom på at å knuse ruta var en god idé. Det var ikke huseieren så enig i, svarer Klevmo.

Ruspåvirket

Ting tyder nå på at bare én av de to mistenkte utførte fysisk vold mot den rammede, men den andre skal ha kommet med truende kommentarer til øyenvitner i nærheten.

– Han har forklart seg, og sagt at han ikke mente å true dem, opplyser Klevmo.

Begge de to involverte i voldsepisoden, gjerningsmannen og offeret, skal ha vært ruspåvirket da hendelsen fant sted. Hvilken form for rus vil ikke Klevmo komme med antakelser om.

– Det er tatt prøver, og resultatet av dem vil vise hva de var påvirket av.

Mindre alvorlig enn antatt

Den fornærmede skal være en kamerat av de mistenkte, i hvert fall før det ble voldelig mellom dem. Den ene endte opp forslått og med det som lignet på stygge hodeskader, dermed ble han raskt sendt på legevakta for behandling, og ikke avhørt før dagen etter.

– Den forærmede sier ikke så mye om hendelsen, for han husker ikke all verden, sier Klevmo.

– Skadene var heldigvis ikke noe alvorlig, og rent straffemessig blir saken mindre enn antatt. Fornærmede slapp unna brudd, også. Det gikk bra, oppsummerer Klevmo.

Når etterforskningen omsider er ferdig venter en påtalemessig avgjørelse, og så får man se om saken ender i retten.