Det har vært mye omtale rundt omgjøringen av det tidligere helsetunet i Åsen til heldøgns omsorgsboliger. Nå står prosjektet klart til byggestart, idet gravemaskinene starter motorene onsdag formiddag. Klokken 11 tas det første offisielle spadetaket for oppføringen av de 36 omsorgsboligene i Dr. Berg Nilsens veg 1 med ordfører Robert Svarva, varaordfører, ledelsen fra entreprenørene i Byggmestran og flere andre til stede.

Tenker kollektivt

Nybygget som nå bygges blir oppført med passivhusstandard. Boligene tilrettelegges for mennesker med kognitiv svikt og demens, og boenhetene er fleksible i sin bruk. Enhetene fordeles på tre etasjer med totalt seks bokollektiv og seks selvstendige omsorgsboliger.

I bygget blir det en rekke teknologiske løsninger basert på velferdsteknologsi som gjør hverdagen enklere for både ansatte og beboere. Det blir også velværerom, seremonirom, kjølerom, møterom og kontor og egne areal for hjemmetjenesten. Det bygges også opp en skjermet sansehage mot sør og vest, og en utsiktshage mot nord med universell utforming.

Storstue

Det etableres også en etterlengtet storstue i bygget, i tråd med sterke ønsker fra Samarbeidsutvalget bak prosjektet. Det blir en felles arena for arrangementer, samlinger og sosialt liv.

- Bokollektivene organiseres med tanke på stor grad av fellesskap. I hver etasje er det lagt opp til felles stue, spiserom og kjøkken, sier Hilde Røstad ved Bygg og eiendomsenheten i Levanger kommune.

36 boenheter, storstue, sosiale rom og ny teknologi skal gjøre omsorgsboligene framtidsrettet. Foto: Levanger kommune