Tre skolebygg i Levanger vil i løpet av et drøyt år bli forlatt til fordel for nye skolebygg eller overflytting til ombygde skoler. Elever fra Nesheim skole blir flyttet til Nesset ungdomsskole, hvor ungdomsskoleelevene flyttes til den kommende ungdomsskolen på Røstad.

I tillegg flyttes elevene fra Mule barneskole til Frol, i likhet med Okkenhaug. Tuv er allerede nedlagt, og elevene derfra starter på Skogn til høsten.

Lite trolig med kommunal bruk

Ingen av byggene vil dermed bli brukt, med unntak for barnehagen på Tuv, som skal drive videre i bygget.

- Tuv blir ledig fra høsten, men barnehagen fortsetter. Neste høst blir Okkenhaug og Mule og etter hvert Nesheim stående ledige. I utgangspunktet ser vi ikke for oss kommunal bruk, sier rådmann Ola Stene.

Planlegger nyskolen først

Kommunen har nå hendene fulle med å planlegge den nye ungdomsskolen på Røstad, som etter planen skal stå klar til bruk i 2015. Det gjør at det ikke vil bli lagt nye planer for de etter hvert tomme skolebyggene.

- Vi har nå nok med å bygge nytt på Røstad. Det kan bli sett etter muligheter for å bygge boliger eller næring på skoletomtene, men det er ikke noe vi prioriterer eller avklarer nå, sier rådmannen.

Utreder barnehage

Nå jobber kommunen også med utredningen av en eventuelt ny barnehage på Skogn sammenlignet med å ta i bruk skolebygget til Tuv. I vår ble det vedtatt å utrede en ny kommunal barnehage på Skogn i forhold til en utvidet barnehage på Tuv.

- Det er antydet at denne utredningen vil være klar for vedtak i oktober, sier Stene.