– Jeg hadde vel ikke regnet med å sitte her sammen med Lasse, sier en humoristisk megler Kristen Fostad i Innherredsmegleren og ler mens han ser bort på tidligere konkurrent fra Boli, Lasse Sørli. De to går nå nemlig sammen inn i et nytt meglerfirma i Innherred – Aktiv Innherred. Det nye selskapet tar med seg staben fra både Boli i Levanger og Innherredsmegleren i Levanger og Verdal.

For åtte år siden etablerte Stein Aksnes og Kristen Fostad Innherredsmegleren for å skape et nytt, lokalt meglerfirma. Ikke lenge etter ble også Boli etablert i Levanger. Begge meglerne har i flere tiår kjempet om boligkundene, men står nå sammen om jobben.

– Vi har begge jobbet i en lang rekke meglerkjeder, og vi trives nok godt med å være lokal, konkluderer duoen.

Stor kjede

Det nye meglerfirmaet får kontor i Levanger og Verdal. Selskapet blir en del av den landsdekkende kjeden, som omfatter 67 kontorer og filialer med rundt 330 ansatte. Kjeden har vokst kraftig de siste årene, og er nå landets femte største meglerkjede. Kjeden er heleid av Eika Gruppen, som er den landsdekkende bankalliansen for små lokalbanker–deriblant Aasen Sparebank. Banksjef Bjørn Asle Hynne er også styreleder i Innherredmegleren, som i januar ble kjøpt opp av Hegra Sparebank (45 prosent) og Aasen Sparebank (45 prosent). I tillegg eier gründerne Stein Aksnes og Kristen Fostad fem prosent hver. Boli ble kjøpt opp i februar, etter å ha blitt stiftet i 2009. Levanger-kontoret på havna blir nå flyttet inn i sparebankbygget fram til en felles overflytting til Moafjæra i oktober.

Motstrøms

Torsdag skjer den offisielle overgangen fra Innherredsmegleren og Boli til Aktiv Innherred. Da skiftes også logoene ut og nye skilt tas i bruk.

– Det blir akkurat samme lokale innmat som før i et lokalt selskap, bare med et forsterket eierskap. Vi tenker langsiktig på vegne av det nye selskapet, sier Hynne. Aktiv har også kontor i Namsos, og åpnet nytt kontor i Stjørdal på mandag. Aktiv-navnet har eksistert siden 1985, og i 2012–2013 ble meglerfirmaene Aktiv Eiendomsmegling og Terra sammenslått til Aktiv.

– Vi skaper arbeidsplasser og går motstrøms i tiden, sier Hynne.

Ny portal

Samtidig som at det nye meglerfirmaet lanseres, starter de også opp en ny digital portal via lokalbankenes hjemmesider. Via hjemmesiden får boligkjøpere og–selgere dermed tips og råd om alt fra kjøp og salg til oppussing og klargjøring av bolig.

– For kundene våre blir det en enda mer bunnsolid megler som satser enda mer på digitalisering. Vårt mål er å fortsatt ha Norges mest fornøyde kunder, sier han og viser til at Aktiv-kjeden de siste fem årene har fått beste megler-score blant forbrukerne.

– Vi blir også med på den digitale utviklingen i større grad, med digitale CV-er, bruk av sosiale medier, digitale prospekter og mer til, sier Sørli.

Inntil videre fortsetter meglerne i dagens lokaler i både Levanger og Verdal sentrum. I starten av oktober flytter Levanger-meglerne sammen med Aasen Sparebank inn i de nybygde lokalene i Moafjæra. Om drøye halvannet år flytter også bankansatte og meglerne inn i nye lokaler i det kommende andre byggetrinnet i Kvislatunet ved Stiklestad Park Hotel og Amfi. Lokalbankene i Eika Gruppen gleder seg nå over etableringen, og ser klar nytte av å sørge for økt meglersatsing i Innherred.

– Bankdrift handler i stor grad om vekst og kundenes behov. Da er huskjøp noe av det viktigste og største av investeringer en person gjør, og det er viktig å sørge for mer integrering av bank og megling, sier Hynne.