Klokken 22.58 mandag kveld meldte Statens Vegvesen på sine trafikkmeldingssider at fylkesveg 72 er stengt ved Ådalsvollen.

- Stengt på grunn av oversvømmelse. Ingen omkjøringsmuligheter, var den lite lystige meldingen som fulgte med.

Like før klokken 02.00 opplyser politiet at fylkesvei 72 igjen har åpnet.

Store kjøretøy passerte

Da hadde maskiner fått bukt med vannet som sperret veien. Innherreds fotograf på stedet, Leif Arne Holme, opplyste rett etter midnatt at det da var rundt en halv meter dypt vann på veien.

- Det står 15-20 personbiler og venter. Vogntog og terrengkjøretøy klarer å passere, opplyser Holme.

Vurderer hotell

To av de som ikke kom seg hjem til Meråker som planlag var Arne Kalevo Palojarvi og Øivind Killengren.

- Nå som begge veiene er stengt har jeg ingen mulighet til å komme hjem. Jeg vurderer hotell, men håper de klarer å åpne veien snart, sa Palojarvi til Innherred rett etter midnatt.

Killengren på sin side skulle ønske han hadde tatt med sjøstøvlene.

- Jeg skulle en snartur fra Meråker til Stjørdal, og nå står jeg i Verdal midt på natta. Hadde jeg hatt støvler kunne jeg vel vassa over, ler han.

E14 også stengt

Tidligere mandag kveld ble E14 stengt ved Reinå bru vest for Gudå på grunn av flom. Der vil vegvesenet montere en midlertidig bru på E14 tirsdag kveld, idet et fundament på den egentlige brua er skadet. Inntil det vil hovedferdselsåren være stengt.

Fylkesveg 72 er oppgitt som omkjøringsmulighet via Sverige for de som måtte forbi Reinå bru.

Øivind Killengren og Arne Kalevo Palojarvi skulle til Meråker, men både hovedveien og omkjøringsveien var stengt. Foto: Leif Arne Holme