Hvert år knyttes det stor spenning og enorm innsats til kåringen av de beste kostymene og innslagene i Vømmøltoget i Verdal. Elleville påfunn blir der belønnet med høythengende priser, og 2016 er intet unntak.

Prisen for beste kjørende ekvipasje gikk til Vømmøldalens FaenTaFia. Inspirert av årets tema "Spæll åt mæ", laget de en ekvipasje med kortspillet Vri åtter.

Deretter vant Fishølet turnforening prisen for beste promo/film/video, og fikk ros for sine kontinuerlig kreative påfunn.

Itj som all einners

Prisen for beste gående ekvipasje gikk til gruppen Vi som itj e som all einners, som i år stilte med et tablå i den ene rundkjøringa og deretter sluttet seg til toget ikledd vømmøljuleantrekk.

- Dette var et innslag med utrolig lun humor, og vi lo godt etterpå, sa Holmen fra scenen.

- Vi er jo "itj som di einners", slår Helden fast og ler.

Kvinne ble beste mann

Eli Anne Helden ble også belønnet med prisen for beste mannlige (!) vømmøl for sin utkledning i herredress i forbindelse med julevømmøltablået til gruppen.

- I blant kainn'en jo få litte løst t å vårrå kar, sier hun spøkefullt og klør seg i det midlertidige skjegget.

Ester (84) vant dameprisen

Beste kvinnelige vømmøl gikk til 84 år gamle Ester Rotmo, som kledde seg opp i årets beste vømmølantrekk. Hun deltok i rullestol, og ble kjørt en ekstra hedersrunde foran scenen av jurylederen for å få ekstra stor applaus fra publikum.

- Vi falt for denne utrolig vakre damen, sier Holmen fornøyd, før Ester tok imot jubelen fra publikum og sitt reisefølge.

Atletene vant

Prisen for beste innslag i forhold til årets tema "Spæll åt mæ" gikk til Atletklubben, som stilte med en 150 meter lang ekvipasje med fortellingen og livsløpet fra 1900 til 1975 i vømmøldalen. Det gikk rett hjem hos dommerne, og de flere titalls deltakerne i ekvipasjen samlet seg foran scenen for å få prisen.

Til slutt vant Vømmøltøttan prisen for beste innslag i Barnas og ungdommens vømmølmønstring, der de kjempet mot Vømmølveitjan og Marie Haugmark.