Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt siste styremøte besluttet å innvilge kr. 50.000 til dette formålet. Embetsmannsgården Brusve er en av de mest arkitektoniske forbildene for de mange, fine trønderske lånene som ble bygget på 1800-talet. Gården ble vedtaksfredet i 1923.

Det er første gang Bymuseet i Levanger gjør en omfattende renovering av vinduene i den store trønderlåna. Omrammingsverket for mange av vinduene har råteskader med påfølgende vanninntrenging i bordkledning og tømmerkasse. Dette må stoppes snarest mulig mens skadens omfang kan begrenses. Det er naturlig at en slik bygning over tid påføres slitasje og råteskader, og i første omgang er det vinduene som må restaureres. Her vil det dreie seg om innsetting av friskt treverk i vinduskarmer, kitting m.m.

Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner.