Men ifølge Kyrre Ottem Moe ønsker flere ronglansbygg å ta i bruk skolebygget som en møteplass igjen, selv om det ikke er skoleelver i bygget lenger. Torsdag 21. august inviterer Moe og Kurt Georg Rossing til et allmøte i skolebygget.

- Verken Kurt eller jeg står bak noe av dette. Vi var bare en gjeng som satt samlet en kveld og pratet om skolebygget. Det er mange i bygda som prater om at de ønsker å ta det i bruk, så vi fant ut at det burde være et allmøte slik at ikke mange jobber på hver sin kant. Vi har ikke tatt på oss noen lederrolle, men sørger for at vi samler oss slik at folk kan komme med innspill. Kanskje kan det settes ned et interimsstyre etter møtet, sier Moe.

Generasjonsskifte

Han har også vært i dialog med Levanger kommune.

- Det vil bli foretatt takst ganske snart og antageligvis blir bygget lagt ut for salg ved utgangen av september. Derfor bør vi nå ha et allmøte for å sikre oss å stå fremst i køa ved en eventuell mulighet, sier Moe.

Han har selv vokst opp på Ronglan og var skoleelev på Tuv. I 2004 flyttet han ut av bygda, men ble i vår ronglansbygg på nytt.

- Det var skikkelig trist at skolen ble lagt ned. Men nå er det en gang slik og da får vi prøve å gjøre det beste ut av det. Det er i hvert fall verdt å gjøre et forsøk og prøve å samle krefter, sier Moe. Han mener Ronglan ikke lenger er ei bygd der alle kjenner alle.

- Selv vet jeg ikke hvem som bor her lenger. Skolen var samlingspunktet på Ronglan. Nå er det mindre aktiviteter her og det har vært et generasjonsskifte på bygda. Det har kommet mange nye mennesker flyttende hit, som ikke kjenner noen her.

Ønsker innspill

- Men dere har jo et samfunnshus, trenger dere da enda et samlingssted?

- Det må vi ta i betraktning og diskutere på allmøtet. Vi må se om vi skal fokusere kreftene på en annen plass. Først må vi se på hva som er mulig å drive, sier Moe.

Formålet med allmøtet 21. august er å samle tanker og ideer, og Moe forventer mange innspill. Selv håper han på en form for aktivitet som gagner alle i lokalsamfunnet.

- Målet er å samle bygda, så jeg håper på et tilbud for både barn og voksne. Kanskje også næringsdrivende. Det verste som kan skje er at bygget bare forfaller, mener Moe.

Han legger til at alle er velkommen på møtet.

- Møtet er åpent for alle som er interessert og som ønsker å bidra i Ronglan, sier Moe.