Tirsdag ettermiddag var det såkalt tilbudsbefaring på grusbanetomta mellom Verdal bo- og helsetun og Verdal videregående skole.

Der har politikerne i Verdal vedtatt at det skal bygges friidrettsanlegg.

Seks representanter

Til stede på dagens befaring var Håvar Brøndbo fra Norconsult, Bård Kotheim fra Verdal kommune, Arild K. Pedersen fra Vuku Naturstein, Thor Erik Johansen fra Geosyntia, Christian Steen fra Pro Turf (ja, den gamle Rosenborg-, Bodø/Glimt, Aalesund-, Tromsø og Molde-spilleren) og Jon Sellæg fra Røstad Entreprenør.

– Anbudsfristen er satt til 4. oktober, og hvis prisene ser greie ut håper vi at grunnarbeidet kan starte før vinteren, sier leder for teknisk drift i Verdal kommune, Bård Kotheim.

Skulle det vise seg at pristilbudene blir for høye, må det tas en runde til politisk, og da kan ting ta litt lenger tid.

Vil konkurrere om jobben

Norconsult har utarbeidet konkurransegrunnlaget og prosjektert det nye friidrettsanlegget.

Jon Sellæg i Røstad Entreprenør håper at de får entreprisen, og velger allerede å skryte stort av kommunen for at de satser på et anlegg som vil skape aktivitet på den litt forfalne tomta.

Men også Vuku Naturstein vil konkurrere om jobben, og ingeniør Arild K. Pedersen er sikker på at de vil legge frem en god totalpakke.

Geosyntia er leverandør av geosynteter og et bredt spekter av tekniske rørprodukter, i denne sammenhengen rør og duk, mens Pro Turf leverer friidrettsdekke og annet utstyr (i tillegg til kunstgress, som ikke er relevant i denne sammenhengen).

Seks løpebaner og fotballbane i midten

I beskrivelsen på Doffin heter det at det skal bygges en 400-meterbane med seks baner i tillegg til anlegg for hopp- og kastøvelser. Løpebanen og østre sektor skal ha fast dekke med kunststoffbelegg, mens indre bane skal ha naturgress. Her skal det tilrettelegges for kastøvelser, det blir en fotballbane for nierfotball og et område for cross-fit. Arbeidet omfatter også etablering av nødvendig oppfylling av området, samt dreneringsanlegg.

– Hvis det blir anleggsstart i november, slik vi håper, kan friidrettsanlegget stå klart til bruk i juli neste år. Det er ambisjonen, fastslår Bård Kotheim i Verdal kommune.