Levanger kommune arbeider med å lage en ny kommunedelplan for helse og omsorg, og arrangerer derfor en åpen temadag i auditoriet på HUNT forskningssenter i Levanger. Dagens diskusjonstema er da «Frivillighet + kultur = helse», og møtet er åpent for alle tilhørere som ønsker å delta.

Mye helse i dugnad

Blant deltakerne som innleder møtet fra klokken ni er Elisabeth Hansen ved program for helse og kultur i Nord-Trøndelag fylkeskommune/HUNT. Hun skal snakke om frivillighet som ressurs, mens Frivilligsentralen i Levanger skal snakke om erfaring og perspektiv i sitt frivilligarbeid.

– Vi skal se på hvilke samarbeid med kommune og andre aktører som kan tas med videre i framtiden. Frivillige driver med mye forebyggende helsearbeid, ikke bare som aktiviteter, men også som sosiale treff og kaffetreff. Det vil vi gjerne diskutere hva folk legger i, sier daglig leder Åse Saltvik ved Frivilligsentralen i Levanger.

Hundrevis gjør en forskjell

Frivilligsentralen hadde i løpet av fjoråret rundt 200 personer involvert i ulik grad i store og små aktiviteter tilknyttet Frivilligsentralen. Sammen gjør tilbudene en forskjell i hverdagen til en stor andel innbyggere.

– Det er umulig å få en fullstendig oversikt over hvor mange som bidrar til frivilligheten i Levanger totalt, men det er veldig viktig at frivillige kan bidra med å gi det lille ekstra, sier Saltvik.