Tall fra Samordna opptak viser at 1.583 søkere får tilbud om studieplass. Det er rundt 100 flere enn i fjor.

– Det er gledelig å se at profesjonsutdanningene innenfor både helse, oppvekst og næring er populære, sier rektor Steinar Nebb. Han mener tallene gjør HiNT godt rustet til å eventuelt bygge et nytt universitet sammen med Universitetet i Nordland.

Populære studier

Et nærmere blikk på de ulike studiene viser at det står 478 på venteliste for bachelor-sykepleierutdanningen i Levanger, og 208 på tilsvarende i Namsos. HiNT sender ut tilbud om plass til rundt 270 studenter.

Også på vernepleierutdanningen (55 plasser) er det lang venteliste - 72 personer. For første gang i historien er det også venteliste på farmasiutdanningen. Her står 38 personer på venteliste når de 40 plassene er fylt opp.

91 personer tilbys plass på barnehagelærerutdanningen, det høyeste siden 2009, og en tredjedel av søkerne er menn. Så stor andel menn har det aldri vært før.

Trafikklærerutdanningen er dessuten meget populær. 115 søkere tilbys studieplass, og da står fortsatt 127 på venteliste.

Plasser kommer og går

Informasjonsleder Tor Dybdal-Holthe oppfordrer de som tenker å studere til å følge med på nettsidene til Samordna opptak.

– HiNT har i dag 17 studier på Samordna opptaks «Ledige studieplasser». Der kommer det erfaringsmessig både flere og færre studier etter hvert som søkere takker ja eller nei til plassene sine. Av og til har studier blitt tatt bort etter ett døgn fordi mange søkere meldte seg, så det gjelder å følge med kontinuerlig, sier Dybdal-Holthe.