I slutten av januar ble det kjent at flesteparten i ledelsen hos et av Levangers største entreprenørfirma, Innherred Bygg, ga seg. Deriblant daglig leder og medeier, Martin Sivertsen. To uker senere opprettet Sivertsen et holdingselskap i hans navn, og røpte ovenfor lokalavisa at det var mer i vente. Hva som skulle komme, ville ikke Sivertsen utdype om der og da.

Men nå er det klart: Innherred Entreprenør AS er et faktum. Daglig leder? Martin Sivertsen.

Andre følger på

Ved sin høyre hånd har han styreleder Per Olav Gilstad, som også satt i styret i Innherred Bygg helt til han nå i januar fikk sparken. Det var samtidig som de andre i ledelsen i selskapet takket for laget. Nå ser det derimot ut til at det vil bli et nytt samarbeid mellom den samme gjengen, men under navnet Innherred Entreprenør denne gang.

– Vi begynte å planlegge med en gang Martin (Sivertsen) slutta i Innherred Bygg. Siden det var så mange andre som også sluttet, tenkte vi det ville vært for gæli om disse guttene skulle gå uten jobb. De ønsket alle å fortsette i bransjen, og samarbeide, så derfor dannet vi et selskap. Det er vel en gruppe Martin har laget, det der, forteller styreleder Gilstad til Innherred fredag.

Han forteller videre at Innherred Entreprenør forventes å være operativ i april, og da antar de å ha omkring ti ansatte. Per nå er det bare Sivertsen selv som er ansatt i firmaet. Ifølge Gilstad vil de fleste som sa opp i Innherred Bygg fortsette i Innherred Entreprenør, men først skal de arbeide ut oppsigelsestiden hos sin nåværende arbeidsgiver.

– Hva var det som egentlig skjedde da Sivertsen og alle de andre sluttet i Innherred Bygg?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Gilstad.

Sivertsen og Gilstad var for øvrig også de to nest største aksjonærene i Innherred Bygg, med henholdsvis 15,5 og 8,7 prosent eierskap i aksjene. Bare den nåværende styrelederen, Ketil Hveding, hadde mer med sine 67,1 prosent. Han eier nå 98 prosent av Innherred Byggs aksjer.

Skal gi konkurranse

Innherred Entreprenør ble vedtatt første februar - altså før avisa sist var i samtale med Sivertsen, og bare en drøy uke etter avskjeden fra hans forrige arbeidsplass. Det tok altså ikke mange dagene før han var klar for nye utfordringer.

Nå er et nytt entreprenørselskap uansett en realitet, og dermed er lokalmiljøet i Innherred beriket med enda en aktør i bransjen.

– Vi har rett og slett startet et entreprenørselskap som skal inn det vanlige markedet med rehabilitering og nybygg av alle slag, kommenterer Gilstad.

– Tar dere nå opp kampen mot Innherred Bygg?

– Vi konkurrer ikke spesifikt mot Innherred Bygg, nei, men med hele markedet. Og vi ser lyst på det, med fagkompetente folk, svarer Gilstad.

– Nå skal vi bygge stein på stein, så får vi se hvor store og hvor mange vi blir, supplerer han.

Innherred Entreprenørs marked skal ifølge Gilstad strekke seg fra Stjørdal i sør til Steinkjer i nord.

Solid startkapital

De skal etter planen holde til i Trekanten på Levanger, og begynner med egenkapital på 2,15 millioner kroner.

– Det er for at vi skal ha en god likviditet i selskapet, og vi tenker å bygge selskapet fort. Da må vi ha grunnkapital, utfyller Gilstad.

– Hvordan vurderer du mulighetene deres i markedet?

– Vi vurderer det til å være store muligheter. Allerede har vi sikret oss et par jobber.

– Lyst til å fortelle om noen?

– Nei, avslår Gilstad.

Styrelederen selv har lite arbeidserfaring fra byggfaget, men derimot flere år fra forretningslivet bak seg, blant annet i eiendomsselskap. Den som blir ansvarlig for bygg- og entreprenørdelen av firmaet blir Martin Sivertsen, som har sin erfaring fra rollen som leder i Innherred Bygg. Om det nyeste samarbeidet deres blir en suksess, får man se fra april av.

– Soler seg i glansen

I tillegg til at Martin Sivertsen kastet kortene i Innherred Bygg, ble fire andre ledere med på lasset. Alle fem sluttet på dagen. Nå skal altså store deler av den tidligere ledelsen snart konkurrere mot sin forrige arbeidsgiver i et annet firma, noe hovedaksjoner og styreleder Ketil Hveding i Innherred Bygg tar med fatning.

I en mail til avisa framsnakker han heller sitt eget selskap, naturlig nok, og peker blant annet på en fortsatt meget kvalifisert arbeidsstokk, og en dyktig, ny ledelse. Der har Kalle Torp gått inn som daglig leder, mens Jørn Jenssen er prosjektleder. Hveding skryter også av dem som arbeider på oppsigelse, samt erstatterne i de ulike rollene. Situasjonen beskriver han som en lykkelig løsning for begge parter, og tror det vil slå positivt ut for konkurransen i Levanger.

– Hva synes du om navnet Innherred Entreprenør? Det er tross alt ganske likt Innherred Bygg.

– Det er hyggelig å registrere at de ønsker å sole seg i glansen av Innherred Bygg. En skal dog ikke ha lest mye markedsføringslitteratur for å forstå at de burde valgt noe mer særegent, men for oss er det jo veldig bra! svarer Hveding.

NB! Lokalavisa Innherred har også forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Martin Sivertsen angående hans nye bedrift, Innherred Entreprenør, men lyktes ikke. Det på grunn av møtevirksomhet hele fredag, ifølge styreleder Gilstad.

Martin Sivertsen er daglig leder i det nye selskapet Innherred Entreprenør.