Politikerne i Plan- og utviklingskomiteen vedtok onsdag å sende byggeplanene for Purktrøa barnehage ut på høring. Planene omfatter å bygge et nytt fellesbygg for begge dagens avdelinger, for å samle driften i samme bygg. I dagens lokaler er ungene delt mellom to bygninger som ligger 200 meter fra hverandre. Det nye bygget ligger på Voll, sørøst for Skogn sentrum og har et planområde på 5,9 dekar fulldyrka jord. 2,2 dekar er avsatt til uteoppholdsareal.

Spent på høring

Puk-leder Nina Elisabeth Berget (Ap) mente i sin innledning at byggeplanene er gode.

–Jeg ser ikke betenkninger med å lage en ny barnehage. Vi trenger private barnehager, og det er sunt med ulike typer barnehager og konkurranse i bransjen, repliserte Eva Høyem Andersen (Sp).

Samlokalisering

I saksopplysningene kommer det fram at det ikke er snakk om en utvidelse av barnehagen, men en samlokalisering av avdelingene i nye lokaler. Dagens lokaler trenger renovering og ligger 200 meter fra hverandre.

Rådmannen ønsker derfor å sørge for videreføring av barnehagen.

– Slik rådmannen ser det, antas gårdsbarnehage å være et attraktivt konsept også i framtiden, og det er viktig å videreføre Purktrøa som en del av et variert barnehagetilbud i Skogn.