I løpet av sommeren blir det fornying på Magneten. Da kommer både Jordbærpikene, Søstrene Grenes og Mekk. Det bekrefter senterleder Lars Heirsaunet.

Han er godt fornøyd med at det endelig kommer en «mannfolkbutikk», noe mange har etterspurt. Mekk selger «gjør det selv-produkter» til bil, båt, hjem og fritid, og har mye innen jernvare. Mekk ventes å etablere seg i medio juni.

Søstrene Grenes

Søstrene Grenes er en kjedebutikk fra Danmark som selger ting og tang, hobbyartikler, innpakningspapir, godteri, interiørartikler og noe barneartikler. Den åpner på Magneten de siste uka i juni.

Jordbærpikene

Rune Elnan i Jordbærpikene sier de planlegger åpning i midten av august, og at kafeen vil ha plass til 110 gjester. Det vil åpnes opp i bakkant av lokalet slik at man får utsikt over Eidsbotn.

- Konseptet Jordbærpikene blir som resten av landet, og er velkjent for mange. Men vi vil tilpasse den lokalt. Blant annet så vil vi ha litt mer kaker og bakst enn de andre har, alt er hjemmelaget, sier Elnan.

Han står som styreformann i kafeen, mens det er kona Katrine Elnan som blir daglig leder så snart hun er ferdig med barselpermisjon. Frem til nå har Elnan drevet cateringvirksomheten til firmaet sitt Bruborg bakeri fra lokaler på Bjørnang, men regner med å kunne flytte noe av cateringen og kursvirksomheten til Jordbærpikene.

Flyttesjau

Det blir noen flyttinger for å få kabalen til å gå opp: Mekk får 800 kvadratmeter å boltre seg på i lokalene der Stormberg nå ligger, samt utvider noe bakover. Stormberg flytter der Kicks parfymeri lå, ved siden av Åhléns. Søstrene Grenes kommer der Match lå før, hvor det nå står utstilt motorsykler. Lokalet ligger i første etasje ved rulletrappa. Jordbærpikene beholder kjøkkenet til Kafé Magneten i andre etasje, men selve kafeen blir der barnebutikken X-kids ligger i dag. X-kids flytter der Cafe Magneten har sine sitteplasser.