Birgit Skarstein fra Levanger fikk flest stemmer, og fredag kveld ble hun hentet fram på scenen til  stående applaus fra en fullsatt Olavshall i Trondheim. Navnet på prisvinneren ble avslørt under Adresseavisen og TSO tradisjonelle nyttårskonsert.

Her tok hun imot hedersprisen «årets trønder», delt ut av distriktsredaktør Merete Verstad i NRK Trøndelag og sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen.

Gir aldri opp

– Årets trønder har markert seg i flere viktige saker, og blant annet vært involvert i humanitært arbeid. Vedkommende er kjent for sitt gode humør og for å aldri gi opp, sa Mørseth fra scenen, ifølge NRK Trøndelag.

Varme og stolthet

– Jeg husker så godt den gangen jeg ble foreslått. Jeg ble fylt av en varme og stolthet, for på den lista var det helsearbeidere, skoleklasser, gründere. Jeg ble så innmari takknemlig for å få være en del av den gjengen. Det er helt vanlige folk som er årets trøndere, som gjør vanlige ting, som gjør verden litt bedre for hverandre, sa en takknemlig prisvinner fra scenen.

Det er mediehusene NRK Trøndelag og Adresseavisen som står bak hedersprisen Årets trønder.

Hverdagsmot

«Birgit Skarstein representerer hverdagsmot i et samfunn som preges av jag etter perfeksjon. Hun er et forbilde, ikke bare for funksjonshemmede, men også for funksjonsfriske, som ønsker å oppnå mestringsfølelse. Hun er en stolt ambassadør for Trøndelag og lar oss ta del i både opp- og nedturer. Hennes engasjement er enestående og inspirerende, enten det er for en sak eller innen sporten», het det i juryens begrunnelse for å nominere Skarstein.

Det er tredje gang hedersbenevnelsen tilfaller en person fra Levanger. Arne Okkenhaug fikk prisen for 2011. Erlend Johannessen fikk prisen for 2013.