I forbindelse med den Internasjonale trafikksikkerhetsdagen 21. september (forkortet EDWARD på engelsk) ble det registrert hva lokalbefolkning mener er trafikkfeller eller problem i egne nærområder.

Registreringen ble gjennomført ved kontakt med publikum da Innherred MA hadde stand på Magneten.

For Levanger har innbyggerne samlet kommet fram til ni trafikkfeller eller trafikale problemer.

Innherred MA har levert listen til kommunenes trafikksikkerhetsutvalg, og ber om at registreringene blir fulgt opp. MA er en organisasjon som jobber for trafikksikkerhet. Forkortelsen står for Motorists Association.

Her er problemene som beskrives i Levanger:

Problem:Manglende sikt langs veier og gater og i kryss  på grunn av hekker, busker, trær og parkerte biler.Hvor:Dette synes å være et genrelt problem som gjelder mange steder, men i Levanger er det varslet bl.a. i Petter Nyengets vei, Mønsterhaugveien, Åsveien, Kvilstadveien, Gilstadlia/MarkabygdveienForslag til tiltak : Beboerne må klippe egne hekker/busker, kommunen/fylkeskommunen  som eier veiene/gatene må kontrollere og vedlikeholde veiene/gatene og bilene må parkeres slik at de ikke er til hinder for andre i trafikken.
Problem:Manglende vedlikehold av veier og gater slik at det skaper trafikkfarlige situsjonerHvor:Dette synes å være et genrelt problem som gjelder flere steder, men i Levanger er det varslet i TømteveienForslag til tiltak:Kommunen/fylkeskommunen  som eier veiene/gatene må kontrollere og vedlikeholde veiene/gatene slik at de ikke blir trafikkfarlige.
Problem:Det kjøres for fort i forhold til skiltet fartsgrense og trafikkHvor: Dette synes å være et generelt problem som gjelder flere steder, men i Levanger er det varslet i Kvilstadveien, RinnleiretForslag til tiltak:Bygging av fartsdumper, Hyppigere fartskontroll
Problem: Ofte lange køer med lang ventetid på grunn av mye trafikkHvor: Krysset Magneten-påkjørselsveien til E6,  Krysset E6 - GilstadliaForslag til tiltak:Bygge rundkjøringer
Problem:Kryssing av vei og jernbane i plan. Kryssing både av bil og fotgjengere. Overgangen oppleves usikker da det oppstår feil rett som det er. De skjer ingenting med løsningen av problemet til tross for at det er tatt opp gjentatte gangerHvor:Skogn sentrumForslag til tiltak: Bygge gangbru over umiddelbart og/eller undergang under jernbanen.
Problem:Mange trafikkulykker og uhellHvor: E6 Mulelia – Kryss med  Fylkesvei 134 og andre veier.Forslag til tiltak:Bygg planfritt kryss.
Problem: For mye tungtrafikk.Hvor:Tømteveien forbi Halsan skoleForslag til tiltak:Redusert fart. Utbedring av vei
Problem: Manglende gatelys, Bratte sideveier inn på Hyllbærveien.Hvor: Hyllbærveien, HøgbergetForslag til tiltak:Det settes opp gatelys. Det monteres sykkelsperrer på sideveiene/stiene.
Problem:Manglende oversikt i et vanskelig kryssHvor: Kryset mellom Solhaugveien (FV 102 )og Vollaveien (Fv 101) i ÅsenfjordForslag til tiltak: Nedsatt fart på de to veiene og omlegging av krysset