Da 430 bingogjester fylte Talia café og bar fredag ble det stappfullt både inne og ute i bakgården.

- Vi prøver å få folket til å bli i sentrum og at de i stedet for å ha vorspiel hjemme kommer ut, sier driver Trine Skavhaug i Talia og skryter av samarbeidet med Fishølet turnforening.

- Det kom folk hit fra klokka tre, men det hopet seg ikke opp noen køer, sier Skavhaug.

Ingen eksamenskrasj

Bingoen startet ikke før klokka 18, men det var flere som var tidlig ute. Deriblant studentene Mari Evensen, Stine Kvalheim og Oda Williams samt Ann Magritt Liberg, som ikke er student, men som reiste fra Trondheim med denne gjengen.

- Vi kom hit halv fem, men det gikk fort å komme inn. VI er veldig fornøyd så langt, sier Mari Evensen.

- Vi har alltid hatt så lyst å dra hit på vømmølbingo, men så har vi ikke fått det til på grunn av eksamen. Men i år gikk det, sier Oda Williams.

Kjører ti timer for Vømmøl

Jentene i Trondheim var ikke de eneste som har reist langt for å få med seg Vømmølfestiva. Gunn Bjørge hadde kjørt i ti timer fra Nøtterøy for å få med seg årets festival i Verdal.

- Vi har vært her flere år. Vi besøker verdalinger og synes det er så koselig å være her når det er Vømmølfestival. Vi kom onsdag og tar dette som en ferie og blir i en uke, sier Bjørge.

Tidligere fotballandslagsspiller Tina Svensson har fått med seg flere venner fra Lillestrøm.

- Jeg har gått kledd slik siden jeg var på jobb i dag. Vi må jo vise hvordan det er å være med på Vømmøl, sier Svensson.

Bææt for bææt

Og blant de 430 bingogjestene var det selvfølgelig også mange verdalinger. Christina Haugan forteller at bingoen er Vømmølfestivalens høydepunkt.

- Det er bestandig god stemning. Det er uformelt og alle er innstilt på å ha det artig. Man treffer mye kjentfolk og har det artig sammen, sier Haugan, som foretrekker Vømmølbingo fremfor fest i Folkeparken, som er lørdag kveld.

- Jeg skal ikke i Folkeparken, det er mye artigere her. Det blir for stort i Folkeparken, sier Haugan.

Skavhaug håper på like stor interesse for Talia lørdag kveld før det åpner i Folkeparken. Da blir det Bææt for bææt på utestedet.

- Da blir det spørsmål fra Vømmølsanger som tester både kunnskap og hørsel, sier Skavhaug.