Lørdag foreslo Berit Fikse og Jostein Grande å flytte rådhuset til Domus-tomta i Verdal sentrum.

Det kan det faktisk umiddelbart bli en mulighet til, for i løpet av kort tid legges Coop-eiendommen ut for salg.

– Det er like rundt hjørnet. Vi har jobbet med å klargjøre oss for et salg i en stund, så Domus-eiendommen legges ut om kort tid, sier markeds- og eiendomsdirektør i Coop Midt-Norge, Jon Magne Elshaug.

Han understreker at han ikke kjenner til forslaget om at rådhuset bør flyttes til sentrumskvartalet i Nordgata, som eies av Coop og på folkemunne har blitt kalt Domus-bygget og Vefa-bygget. Likevel utelukker han ikke at det er en aktuell salgsmulighet.

–Jeg har ikke lest denne artikkelen, men vi skal selge eiendommen vår nå. Vi tenker at andre aktører kan ta over Domus-bygget og Vefa-bygget, sier Elshaug.

Det meste står tomt

Han opplyser at det er noen leietakere i Vefa-bygget, som er den minste bygningsmassen, tvers over for Domus-bygget, og bundet sammen med et glassoverbygg.

– I tillegg har vi leid ut deler av Domus-bygget til utbyggerne av teaterhuset. De benytter noe areal i forbindelse med bygningsaktiviteten på nabotomta, sier han.

Hvordan eiendommene beskrives i prospektet blir ifølge Elshaug opp til megler å avgjøre. Pris er heller ikke diskutert til nå.

– Anser dere det som aktuelt å benytte byggene til rådhus?

– Jeg vil tro at kommunen i så fall ser for seg å bygge et nytt bygg på tomta, dersom de er interessert. Det har vi ingenting imot, sier Elshaug.

Bygger nytt

Coop Midt-Norge er nå i ferd med å bygge Coop Extra Bygg ved vegen mot sentrum fra E6. Butikken skal etter planen stå klar på nyåret. I tillegg utelukker Elshaug ikke at Coop vil videreutvikle bygningsmassen i dagens Mega-kvartal i Verdal sentrum - på motsatt side av gata for Domus-tomta.

– Vi har tanker om å utrede Mega-kvartalet. Det står på arbeidsblokka. Da vil vi nok se på hele bygningen og tomtearealet vi disponerer. Foreløpig tar nye byggeprosjekt mye av ressursene, så det kommer når vi får tid til det, sier markedsdirektøren.