Inger Solheim, for mange kjent som «hu Christina Classic», har bestemt seg. Butikken legges ned.

– Det er en tid for alt, sier Solheim til Innherred.

Har forberedt kundene

Avgjørelsen om å avvikle den for mange kvinner svært så kjære klesbutikken ble tatt allerede i november i fjor.

– Mannen ble syk, og når du selv har nådd en alder av 66 er det på tide å la andre krefter ta over, forklarer Solheim. Det går bedre med Finn nå riktignok, men som hun gjentar:

– Alt har sin tid.

At butikken snart er en saga blott, er for så vidt ingen nyhet. Solheim har, som hun selv sier, forberedt kundene på dette i lang tid. Hun har fortløpende fortalt dem at det i løpet av 2016 ville bli slutt.

Omstilling til pensjonisttilværelsen

De skal etter hvert flytte fra Tvistvold til Kvislatunet. I det hele hatt, nå skal også hun omstille seg til pensjonisttilværelsen.

– Er det med tungt hjerte du pakker sammen?

– Nei, men det er vemodig å avslutte samarbeidet med de som har vært ansatt hos meg så lenge. Ann Magrete har jobbet med meg i 29 år, så vi har delt både gleder og sorger.

Nye kleskolleksjoner i lokalene

Når lokalene tømmes for de siste Christina Classic-klærne, skal det store, fine rommet fylles av nye kolleksjoner. Det er for lengst bestemt at Marit Vollan tar med seg sitt One O One-konsept. Det var forresten Inger Solheim som startet den butikken og fikk Marit Vollan til å stå for den daglige driften. I mai 2005 kjøpte Vollan butikken hun har drevet siden starten.

Sånn sett kan vi si at driften i Sentrumsgården vil fortsette i samme ånd som da det hele startet før jul i 1997.

Møt Inger Solheim nærmere i lørdagsavisa og det neste næringslivsbilaget i Innherred.