Trønderhallen er dagens adresse for forhandlingsrunde nummer to etter at Verdal gikk med på å forhandle igjen om en intensjonsavtale for eventuell kommunesammenslåing med Levanger. Onsdag gikk første runde av stabelen, og det ble da lagt opp til et møte i dag fredag, samt et avsluttende møte på tirsdag for å komme i mål med alle punkter som må gjennomarbeides.

Må gi noe

Forslaget til intensjonsavtale, som nå blir diskutert, tar utgangspunkt i deler av intensjonsavtalearbeidet og forslagene som ble lansert da også Frosta var en aktuell kandidat. Forslagene blir nå justert til å passe de to kommunene, blant annet med fordelinger av kommuneadministrasjon mellom rådhusene.

– Begge må gi noe. Vi skal få til en avtale, men det finnes grenser for hva innbyggerne vil godta, konkluderte Ina Kollerud Pedersen (Ap) da forhandlingene ble avsluttet onsdag ettermiddag.

Skal i mål

Nå samles forhandlingsutvalgene og hovedtillitsvalgte fra kommunen igjen, og det er ventet at kommunene fortsetter der de slapp med fordeling av arbeidsplasser mellom rådhusene. Foreløpig ligger det et forslag fra Levanger-delegasjonen på bordet om at Verdal får to av tre kommunalsjefer med stab, mens Levanger får ordfører og rådmann samt kommunalsjef for helse. Det vil gi Verdal 140 arbeidsplasser, mens Levanger får 101 arbeidsplasser. I tillegg skal ordfører og rådmann ha kontor på begge rådhus, og sørge for at begge blir hyppig brukt.

Innstilt på avtale

Kommunestyret skal også alternere sine møter mellom begge kommunestyresaler, og komiteene skal reise rundt i distriktene for å avholde sine møter på blant annet forsamlingshus.

– To ganger har vi lovt innbyggerne å skaffe en avtale, og da må vi få til det nå, sa Marit Voll fra Verdal Sp under onsdagens møte.