Det er åpnet konkurs for selskapet som driver Verdal hotell i Jernbanegata 13. Parallelt skal helt andre lokale interessenter vist interesse for å ta over det tradisjonsrike hotellet.

Innherred har også tidligere i sommer vært i kontakt med et av de aktuelle navnene, Veronika Green. Hun holder imidlertid kortene fortsatt tett inntil brystet og har ikke bekreftet at det er kjøp eller leieavtale på gang.

Stiftet selskap

Innherred lyktes ikke å få tak i Green fredag for å kommentere en mulig overtakelse, og om dette har en sammenheng meg selskapet hun stiftet 6. juni. I Brønnøysundregistrene er hun oppført som styrets leder i selskapet Verdal Holding AS. Det har en kapital på 2.000.000. Formålet med selskapet er blant annet kjøp, salg og utleie av fast eiendom.

Kreditorer på liste

Göran Åke Hall begjærte torsdag oppbud for selskapet Verdal Hotell Drift AS i Verdal. På et oppslag på hotellets inngangsdør informeres det om at hotellet ikke lenger kan ta imot gjester og at alle fremtidige opphold og arrangement må avlyses.

– Vi beklager uleiligheten, skriver Hall i Verdal Hotell Drift A/S. Videre i oppslaget anbefales overnatting på Stiklestad Park Hotell og Stiklestad Hotell.

Oppbudet ble også kunngjort i Brønnøysundregistrene torsdag 3. august, og oppbudet bekreftes av bostyrer. Advokat Knut Eirik Ertsaas er bostyrer for konkursen, og første skiftesamling blir holdt 12. september i Inntrøndelag tingrett.

Bostyrer Knut Eirik Ertsaas sier at det er foreløpig lite å si om konkursen, siden papirene først ble overlevert torsdag.

– Jeg har hatt en kort samtale med styrelederen. Det er meldt oppbud fra selskapet selv, og virksomheten er dermed avsluttet med stans i all aktivitet, sier Ertsaas.

Han jobber nå med å skaffe seg en oversikt over krav i boet og verdier tilhørende selskapet. 15 ansatte tilknyttet driftsselskapet har fått oppsigelser, ifølge bo-styrers rapport.

– Det er for tidlig å si noe om størrelsen på kravene før fristen går ut, sier bostyreren.

Til Trønder-Avisa torsdag sier Hall at han håper og tror alle kreditorer skal få igjen pengene sine.

Permitterte ansatte

Gøran Hall og kona Cecilie tok over hotelldriften i september i fjor. Hall hadde en leieavtale som åpnet for kjøp av hotellet etter leieavtalen som gikk fram til 3. september. Disse planene er nå skrinlagt.

Det ble tidlig i leieperioden klart at driften ikke gikk som forutsatt. Utover nyåret ble flere ansatte permittert på grunn av økonomiske problemer. Driverne skyldte da blant annet på en dårlig julebordssesong. Gøran Hall har ikke ønsker å kommentere saken overfor Innherred, men til Trønder-Avisa sier han at familien har investert i underkant av én million kroner i prosjektet.

Stabil drift

Det har vært stabil drift av hotellet i flere tiår, og stedet har vært et tradisjonsrikt samlingspunkt og mye brukt av både næringsliv og private. Blant annet er hotellet svært mye brukt til fødselsdagsselskaper og minnesamvær.

Leder i Verdal Næringsforum, Ingrid Dahl Furunes, synes det er synd at leietakerne ikke lyktes. Hun har likevel tro på ei ny framtid for hotellet i Jernbanegata.

– Jeg har tro og håp om at det skal ordne seg med nye drivere som tar de rette grepene. Hotellet er også viktig for næringslivet. Som leder i Verdal Næringsforum har jeg fått sett hvor mye besøk det er i Verdal i løpet av ei uke. Jeg vil si at hotellet er nødvendig for regionen vår, sier Dahl Furunes.

Flere leietakere

Innherred har ikke lyktes med å komme i kontakt med Kari Lerberg, som eier hotellet. Hun har selv drevet hotellet med stor suksess og god inntjening, men har i noen år ønsket å selge hotellet som har vært i familiens eie siden 1952. I en periode på tre år kom det inn leietakere. Arild Vollan leide seg inn i Verdal hotell i 2009. Da han sluttet etter å ha fått ny jobb i Rica-kjeden, tok Petter Vesterås og Olav Edvard Slapgaard over driften av hotellet under selskapsnavnet Premier Cru. De trakk seg ut fra 2011. Lerberg kom tilbake som daglig leder og drev hotellet da de siste leietakerne kom inn. 2016 hadde Verdal Hotell AS driftsinntekter på 7.013 millioner kroner og et driftsresultat på 119.00 kroner. De nye leietakerne stiftet Verdal Hotell Drift AS 3.august 2016, og fikk således ikke et helt driftsår.

Bra start for Stiklestad Park

Etter at Verdal hotell med sine 39 rom nå har stengt dørene, er det ett hotell igjen i sentrum. Stiklestad Park Hotell har også adresse Jernbanegata, nærmere bestemt 11 med tilhold i andreetasjen på Amfisenteret. Her er det 40 gjesterom.

Daglig leder Wenche Nybakken Wiborg sier at de så langt ikke har fått henvendelser fra gjester som følge av konkursen. Hun kan fortelle om et godt belegg på hotellet, i juni var på hele 92 prosent.

– Vi hadde på forsommeren en stor gjeng med portugisere som brukte hotellet i flere uker. Det var arbeidere som på var hyret inn i forbindelse med vedlikeholdsjobb hos Norfrakalk på Ørin, forteller Nybakken Wiborg.