Tirsdag offentliggjorde Norsk matematikkråd at de har bestemt seg for å tildele Holmboeprisen for 2016 til Ingunn Valbekmo. Hun er fra Vinne i Verdal, og jobber nå ved Byåsen skole i Trondheim.

Masse skryt fra elevene

– Ingunn Valbekmo er en engasjert matematikklærer som har evnet å endre undervisningspraksis både for egen del og med ringvirkninger for hele kollegiet, sier Brynjulf Owren, som er leder i Norsk matematikkråd.

Elevene hennes på Byåsen skole har sagt om Valbekmo at matematikk har blitt morsommere og mer spennende med henne som lærer.

– Hun er ikke alltid ute etter svaret, men måten vi tenker på, og vi får lov til å bruke våre egne metoder når vi prøver. Hun lærer oss også å forstå metodene, ikke bare lærer dem bort, har elevene beskrevet.

Ministeren deler ut

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil overrekke prisen under et arrangement på Oslo katedralskole 23. mai. Prisen på 100.000 kroner deles mellom prisvinneren og skolen.

– Ingunn Valbekmo viser i praksis hvordan en lærer kan gjøre en forskjell, skryter kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Holmboeprisen har vært delt ut siden 2005, og kan gis til en eller flere matematikklærere i grunnskolen eller videregående skole.