Kværner opplyser i en pressemelding onsdag ettermiddag at Sturla Magnus er utnevnt som ny konserndirektør for Structural Solutions og ansvarlig for Kværners verft i Verdal.

Bjartnes tar overgangsperioden

Sverre Myklebust gikk av som konserndirektør ved årsskiftet, og Ole Petter Bjartnes vil være ansvarlig for produktområdet til Sturla Magnus tiltrer stillingen.

Sverre Myklebust sluttet ved årsskiftet. Foto: Kristian Stokdahl

– Hans utstrakte erfaring fra industrien og Kværner/Aker Solutions - samt hans aktive lederstil gjør ham perfekt i vårt team. Jeg ser frem til å få ham i ledergruppa, sier konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan.

Sturla Magnus sier selv at han ser frem til å komme tilbake til Kværner, og sammen med det lokale teamet fortsette den positive utviklingen innenfor Structural Solutions og verftet i Verdal.

Ole Petter Bjartnes tar hånd om oppgavene til Sturla Magnus begynner.

Starter før påske

45-åringen er utdannet sivilingeniør ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og kommer nå fra stillingen som regiondirektør i Skanska Norge.

Fra 2011 til 2014 han project director og branch manager for Kashagan Hook-up-prosjektet og ansvarlig for alle Kværners aktiviteter og personell i Kasakhstan. Han har fra før nesten tjue års erfaring fra store byggeprosjekt og ulike lederstillinger i byggebransjen og den internasjonale olje- og gassindustrien fra Skanska, Aker Solutions, Kværner, Aker Marine Contractors og AF-gruppen.

Sturla Magnus starter i sin nye jobb senest 1. april 2017.