Partikollega Stig Ove Sommervoll stilte i kommunestyremøtet onsdag spørsmål om hvorfor det tar så lang tid å utbedre jernbaneovergangen i Skogn. Det nyvalgte kommunestyremedlemmet viste til at saken ble tatt opp til drøfting så tidlig som i 2009.

– Det er sju år siden og det har skjedd lite. Hvorfor tar det så lang tid å sette i gang tiltak, sa Sommervoll.

– Det tar for lang tid, og det er vanskelig å forstå at det skal ta så langt tid å løse noe som oppleves som så utrygt, spesielt for beboerne på Skogn, innrømmet Svarva, og påpekte samtidig at det er satt i gang en prosess fra Levanger kommunes side.

– Det har væt mange møter mellom partene i saken og et stort fokus opp mot innsigelsen som Jernbaneverket har lagt for utbygning på Skogn. Det er laget en plan som nå skal ut på høring med frist 15. mars, informerte ordføreren.

Utfordringene i denne saken er i følge Svarva som i mange andre, politiske saker: Penger.

– Kostnadsoverslaget sier 100 millioner kroner, mens Jernbaneverket mener det vil koste enda litt mer. Kommunen er villig til å ta vår del av ansvaret og har stått for mye av arbeidet så langt. Det er brukt 1 million kroner på et forarbeid. Saken må inn på fylkets prioriteringsliste og videre nasjonal transportplan. Vi har ikke lyktes så langt, men er innstilt på å få løst dette så fort som mulig. Det viktigste her er sikkerheten til de som skal passere jernbanelinja, påpekte Svarva.