Kaffesupdagen ble arrangert på Skogn for femte gang nå på lørdag. Skogn skolemusikk står som ansvarlig for denne begivenheten i Sentrumsparken, som byr på et lokalt marked, matservering, underholdning og naturligvis kaffesup. Mye folk og strålende vær ble det også.

Spesielt for årets utgave var paneldebatten i forbindelse med høstens kommunevalg. Her stilte åtte partier med hver sin representant. Levangers ordfører, Robert Svarva, stilte fra Arbeiderpartiet. Karl M. Buchholt kom fra Venstre, og Andreas Jenssen Hjelmstad fra Høyre. KrFs mann var Børge Lund. Gunnar Løvås representerte Sv, Alf Magnar Reberg Sp, mens May-Jorunn Barlien talte Miljøpartiet de Grønnes sak. Dagens yngste debattant var Mats Persøy fra Fremskrittspartiet, men 17-åringen gjorde seg på ingen måte bort mot de noe eldre politikerne. Han fikk også flere ganger fortjent applaus for sine innspill.

Hovedemnene som ble tatt opp og diskutert var Holåstoppen, utvikling ved Norske skog og biogassfabrikken, og jernbaneovergangen på Skogn. Mot slutten av dagens seanse spurte også en publikummer om utviklingen av Sentrumsparken, og hvor mye som vil være igjen i løpet av den med årene som kommer. På det svarte Reberg (Sp) i plan- og utviklingskomiteen i Levanger kommune at det meste ville bli ivaretatt. Til sist etterlyste Skogn hornmusikklag mer kommunale midler til lokale lag og foreninger, som dem selv, og da oppfordret ordføreren dem til å søke etter formannskapets midler til slike formål–samtidig som han erkjente at den potten gjerne skulle vært større.

Alt i alt ble paneldebatten en interessant affære, og tidvis ganske morsom. Flere gode poeng ble trukket frem foran et engasjert publikum, som bidro med akklamasjon når politikerne innfridde.

Du kan lese mer om helgas debatt på Skogn og utfallet av den i tirsdagens papirutgave av Innherred.