Aller først inn i den nye butikken var Helge Jartveit Gilberg og Markus Alkanger, begge førsteklassinger ved Levanger videregående skole, henholdsvis på TIP (teknikk og industriell produksjon) og studiespesialisering.

– Vi var så heldige at vi fikk lov til å jobbe her på OD-dagen, så da møtte vi opp klokka åtte, sier Gilberg.

Imponert

Dermed fikk guttene muligheten til å se seg rundt i den flunkende nye butikken før alle andre.

– Det er utrolig fint her. Romslig, oversiktlig og med stort utvalg, sier de.

Begge har vært litt faste kunder på Europris i Levanger, mens butikken holdt til på Trekanten. Det vil de fortsette med også etter flyttingen.

– Europris har så billig smågodt, smiler Helge Jartveit Gilberg, og får samtykkende nikk fra sin skolekompis, før han raskt tillegger at Europris er en butikk som egentlig har alt mulig.

– Ja, hva er det egentlig de ikke har, spør guttene.

Sørget for ryddig butikk

Som ekstrahjelper på åpningsdagen hadde guttene i oppgave å passe på at varehyllene holdt seg ryddige, og å ta vekk esker og annen emballasje ved etterfylling av varer.

– Det er helt grei jobb, og det at vi får gjøre det på åpningsdagen gjør det ekstra artig, sier Helge Jartveit Gilberg og Markus Alkanger.

Butikksjef Ivar Arne Indgaard har allerede fått rosen personlig fra guttene når avisa huker tak i ham lenger inn i butikken.

– De sa det allerede da vi gikk en runde rundt i butikken før vi åpnet i morges. Det er sjelden at gutter i den alderen uoppfordret kommer med sånn ros, så vi har i hvert fall truffet noen med de nye lokalene, konkluderer han.

Forsmak på ny verdalsbutikk

Indgaard skal være butikksjef både i Levanger og Verdal. Også butikken i nabokommunen som han har drevet i seks år er på flyttefot, til området ved Amfi-senteret like ved fylkesveg 757.

– Utvalget i dagens butikk på Suuljordet er faktisk det samme som her i Levanger. Men vi får ikke vist det frem på samme måte når det er så trangt. Det blir det forandring på når vi får ny butikk i Verdal også. Butikken i Levanger er en smakebit på det som venter der, sier Ivar Arne Indgaard.

Kundene strømmet inn på åpningsdagen, og butikksjefen tror både de romslige lokalene og plasseringen på Magneten, vegg i vegg med Meny, vil gjøre Europris enda mer attraktiv.

– Vi drar i lag både Meny og vi, med nesten like åpningstider. Ellers har Europris de siste to-tre årene hatt et veldig løft på landsbasis som kommer alle butikkene til gode, og flytting og renovering er en storstilt satsing fra kjeden over hele landet nå om dagen, påpeker han.

P.S. Bildetekstene vises på grunn av en teknisk feil i skrivende stund ikke i karusellen over, så her er de:

EKSTRAHJELP: Helge Jartveit Gilberg og Markus Alkanger brukte OD-dagen til å hjelpe til på åpningsdagen for Europris.

RØD LØPER: Åpningsdagen for Europris skjedde med litt glamour.

HALLOWEENHANDEL: Ida Holmli og Mats Indgaard kjøpte edderkopper og andre pynteting til helgens happening. Bak tar Marthe Elstad i mot betaling av Heidi Beate Furunes.

ROMSLIG: Det er god plass mellom hyllene i den nye butikken.

KAKEFEST: Europris-sjef Ivar Arne Indgaard og medarbeider Ida Sjøvold bød Ingmund Bjørvik og alle andre kunder på kaffe og kake.

SNART JUL: Europris Magneten markerte åpningen av julesesongen på første dag.