Rett etter årsskiftet uttalte styreleder Ketil Hveding i Levanger næringsforum til Trønder-Avisa at de burde samarbeide med Verdal. Dette etter flere år med dårlig økonomi i levangerforumet, i tillegg til at Arne Egil Landrø sa opp jobben som leder etter bare åtte måneder.

Forslaget ble ikke avvist av Verdal næringsforum da Innherreds Folkeblad Verdalingen spurte deres daglige leder Bjarne Sørgjerd, og i februar ble det vedtatt å utrede muligheten for en fusjon.

Vil bare samarbeide

Et halvt år senere er imidlertid tankene om en full sammenslåing skrinlagt i denne omgang.

– Vi har hatt en prosess i styrene i begge forumene, og konkluderer med at vi vil fortsette å samarbeide - men uten organisasjonsmessige endringer. Verdal næringsforum og Levanger næringsforum fortsetter sin virksomhet som to frittstående organisasjoner, med lokal tilstedeværelse, skriver de to styrelederne Hveding og Per Ivar Bakkenget i en felles pressemelding.

Kan skje senere

Fra forumenes side uttrykkes det at Trondheim er det naturlige midtpunktet i trøndelagsregionen, og at begge næringsforumene på Innherred ønsker et tettere og bedre samarbeid for å ha større påvirkningskraft.

– Vi jobber allerede tett på mange områder, og det vil fortsette. I tiden fremover vil vi ha flere felles samlinger, felles styremøter og næringslivsturer, skriver Hveding og Bakkenget.

De utelukker ikke at det kan bli nye runder på sammenslåingstanken i framtida, selv om de foreløpig ikke vil gå til det skrittet.