I helga ble Facebook-arrangementet «Ny planovergang på Skogn» opprettet. Der inviteres det til en folkemønstring ved jernbaneovergangen neste mandag, med en oppfordring om å ha med plakater for å fremme budskapet. Skogningene har i flere år ønsket seg en ny, tryggere overgang, da den nåværende til stadighet skaper farlige situasjoner for lokalbefolkningen.

Så langt har 66 personer meldt sin deltakelse på sosiale medier, og initiativtaker er Renate Bakken – som sto fram i Innherred og fortalte om folkets aksjoneringsplaner for kort tid siden. Hun er også en av 1215 medlemmer i skogningenes aksjonsgruppe på Facebook.

«Må liv gå tapt?»

Folk manes til å bruke fantasien når de skal lage plakater, men det viktigste for Bakken er å få synliggjort deres meninger. «Må liv gå tapt?», «Vi er redde for barna våre» og «Vi vil ha ny overgang NÅ» trekker hun fram som eksempler på budskap på plakatene.

Arrangementet beskrives som et tiltak for å vise Levanger kommune at befolkningen på Skogn ønsker fortgang i saken, og det er sendt ut invitasjoner til politikere, fylkeskommunen og Jernbaneverket.

– Håper det kommer noen representanter derfra. Vi møter opp og viser at vi ikke lenger aksepterer overgangen slik den er i dag! skriver Bakken på Facebook-arrangementet.

Varaordføreren kommer

En som ikke skal på mandagens aksjon er Levangers ordfører, Robert Svarva (Ap), ettersom han er bortreist på ferie. Varaordfører Alf Magnar Reberg (Sp) stiller i hans sted, i tillegg til flere andre lokale politikere, ifølge Svarva.

– Aksjonen har jeg full forståelse for. At bommene ikke virker hører ikke hjemme noen plass, og det skal ikke være sånn. Det er bra med engasjement, sier Svarva bestemt.

Selv om aksjonen er for å vise kommunen at skogningene ønsker raskere handling, er det hovedsakelig Jernbaneverket man venter på. Det er altså ikke bare lokalbefolkningen som venter utålmodig på en tryggere planovergang.

– Det gjør vi alle. Sist uke sendte vi en purring på en henvendelse til Jernbaneverket som vi sendte i starten av juli. Vi vil ha mer svar og fortgang i saken, forteller Svarva.