Mandag utløper fristen for å søke på stillingen som kommuneoverlege i Levanger. Helstillingen fylles i dag av Ragnhild Holmberg Aunsmo, som er kommuneoverlege for Levanger og Verdal. Nå oppløses samkommunen fra nyttår, og da skal en rekke stillinger tilbake til morkommunene. Deriblant kommuneoverlegestillingen, som deles i to.

–Jeg går over i stillingen som kommuneoverlege i Verdal, så Levanger kommune søker derfor etter en ny person, sier Holmberg Aunsmo.

Fredag var det stadig null søkere på stillingen, som ble utlyst 7. september i år. Kommuneoverlegen mener imidlertid at søkerne kommer over helgen.

–Jeg vet at det har vært lite søknad til nå, men etter hva jeg forstår vil det løse seg på slutten. Det er et vidt arbeidsfelt og ansvarsområde, som er spennende å jobbe med, sier hun.

Kommuneoverlegen er medisinskfaglig rådgiver i kommunen, og blir en del av det kommunale lederteamet innen helse. Organisatorisk ligger stillingen i rådmannens stab, og kommuneoverlegen vil samarbeide med folkehelsekoordinator og samfunnsplanleggere. Ifølge stillingsutlysningen må søkerne ha offentlig godkjent legeautorisasjon, og gjerne være spesialist eller under spesialisering til samfunnsmedisin.

–Samfunnsmedisin har hatt en god utvikling under samkommunen, sier hun.