Flertallet i generalforsamlingen i Levanger Næringsforum vil ha Ketil Hveding til å fortsette som styreleder. Det er klart etter at forsamlingen tirsdag kveld stemte fram sitt nye styre.

Torbjørn Storsve fikk 129 stemmer som valgkomiteens forslag til ny styreleder i Levanger næringsforum under generalforsamlingen tirsdag kveld. Sittende styreleder, som ble foreslått vraket av valgkomiteen, fikk 277 stemmer og dermed flertallet.

Rekordoppmøte

Til stede i generalforsamlingen var 86 medlemsselskaper representert med 405 aksjer og 129 fullmakter. Forslaget til ny styreleder fra valgkomiteen ble dermed vraket av flertallet i forsamlingen, som hadde rekordoppmøte og fylte kommunestyresalen i Levanger rådhus til randen.

I forkant av generalforsamlingen gikk daglig leder Svein Kvarving ut en epost, som ble gjengitt i media, for å støtte Hveding som fortsatt styreleder. I forkant hadde det kommet signaler på at enkelte ønsket å skifte ut styrelederen i næringsforumet.

- Overraskende

- Det vil nok være noen som kan melde seg ut, mens andre melder seg inn. Nå håper jeg at styret får ro til å gjøre en god jobb videre, sier han.

- Hva tenker du om at valgkomiteens liste blir møtt med flere utskiftninger og benkeforslag, som blir vedtatt?

- Jeg stiller spørsmål til det, når det blir så lite støtte til forslaget. Det var overraskende, men det vil alltid være ulike meninger, sier han.

Valgkomiteens leder, Kjell Vandsvik, avsluttet med å ønsket det nye styret lykke til, og beklaget at deres forslag ble endret.

- Det er beklagelig at listen plukkes i stykker, sa han før han måtte rekke en ferge.

Nytt styre

I det nye styret ble også flere personer foreslått skiftet ut, i forhold til valgkomiteens forslag. Ingrid Myhre Orahaug ble gjenvalgt. I stedet for Svenn Robert Berg som foreslått styremedlem ble Trond Hattrem foreslått som nytt styremedlem av arkitekt Per Audun Letnes. Hattrem ble innvalgt med hele 316 stemmer mot 95 stemmer for Berg. Hattrem var egentlig foreslått som 1. varamedlem.

Kraftig vekst

Under generalforsamlingen ble det også trukket fram en formidabel vekst i næringsforumet siden Svein Kvarving ble engasjert som daglig leder. Selskapet har også snudd en dårlig likviditet til en sunn økonomi med overskudd på 75.567 kroner i årsresultat i fjor. Han leier seg inn som arbeidskraft som daglig leder for forumet, mens kona Ranka jobber i en halvstilling. Under deres virke har forumet økt fra 57 medlemmer i april 2015 til 163 medlemmer.

I løpet av det siste året har Kvarving også gjennomført over 500 møter med lokale medlemmer og bedrifter for å bygge et nettverk. Fra styreleder kom det fram at næringsforumet betaler 100.000 kroner i måneden for tjenester fra daglig leder og sekretæren. Det inkluderer arbeidsgiveravgift og sosiale utgifter.

Samtidig har Kvarving via Utleieselskapet kjøpt seg opp til å være nest største aksjonær i næringsforumet. Det har blitt utredet av advokat på vegne av styret, og konklusjonen er at det ikke er ulovlig. Det møtte likevel skepsis fra enkelte medlemmer i forumet.

Svarva: - Uryddig prosess

Ordfører Robert Svarva stilte likevel spørsmål til styreleder Hveding om prosessen i forkant av generalforsamlingen. Han åpnet med å si at det er synd at forsamlingen ikke samlet seg om valgkomiteens forslag.

- Jeg har noen spørsmål som sittende styreleder kan svare på. Du driver kursing i styrearbeid, blant annet. Vi har fått en gjennomgang i kveld, og jeg er ikke i tvil om at alt er lovlig. Men mitt spørsmål er egentlig syns dagens styreleder at det høres fornuftig ut og skaper legitimitet at styreleder og daglig leder møter valgkomiteen med en ferdig liste med spurte kandidater som vil takke ja? Jeg skryter av Svein (Kvarving, journ. anm.), som har skaffet nye medlemmer og vært propell. Men jeg stiller også spørsmål til om det er lurt at medlemsorganisasjonen med private og offentlige bedrifter, store og små, ikke lyser ut jobben og i stedet ansetter noen som sikkert gjør en kjempejobb. Skaper det legitimitet med så tette bindinger, som driver Utleieselskapet, og i tillegg sitter i styrelederens private selskapsstyre? For min del syns jeg at det er uryddig, og det har jeg gitt uttrykk for tidligere. Jeg er redd for at dette er uheldig, sa Svarva.

Han stilte også spørsmål til om det er fornuftig at daglig leder kjøper aksjer i næringsforumet, og i ytterste fall kan være med på å bestemme hvem som er sin egen sjef. Hveding svarte med å si at alt var utredet og lovlig. Etter gjenvalget av Hveding, sier ordføreren at de skal respektere valget som er gjort.

- Jeg står for det jeg sa, men nå skal vi respektere generalforsamlingen. Men jeg syns prosessen i forkant av møtet har vært uryddig, sier Svarva.

I fjor kom det to medlemsrepresentanter på generalforsamlingen, utenom styret. I år var 86 medlemsselskaper representert med 405 aksjer og 129 fullmakter Foto: Tor J. Friberg
Ordfører Robert Svarva uttrykte skepsis til det han kalte en uryddig prosess i forkant av generalforsamlingen i næringsforumet. Foto: Tor J. Friberg