Når kommunestyret i Verdal møtes til uka blir politikerne bedt om å ta fjellstyrets regnskap for 2015 til orientering. Det gjør de sannsynligvis uten store innvendinger, om noen i det hele tatt.

Fjellstyret velges for fire år

Årsmeldingen for fjellstyret er den siste fra det foregående fjellstyret, som troppet av etter valget i fjor høst. Bjørn Aarstad satt som leder, med Einar Asbjørn Tromsdal som nestleder og Dagny Okkenhaug, Inga Berit Lein og Signar Musum som øvrige medlemmer.

Jon Stamnes var og er fortsatt fast ansatt som fjelloppsynsmann og daglig leder i Verdal fjellstyre.

For øvrig er fjellstyret nå i stor grad nytt. Fortsatt sitter Einar Asbjørn Tromsdal der, men de andre er byttet ut med Tor Ove Nesset, Anne Gudrun Klæth Lyngsmo, Birgitte Skjørholm Dillan og Terje Aksnes.

Det foregående fjellstyret kunne ved utgangen av 2015 rapportere om 29 utleiedøgn på hytta ved Grønningen, 28 på Finnvolastua og 12 døgn på Kvernfosshytta.

Mange lokale jegere

I årsmeldingen oppsummerer de også jakta, hvor det ble solgt 408 jaktkort for jakt på statsalmenningene, derav 134 sesongkort. Mest populære var endagskortene, som det ble solgt 211 av. Tallet på sesongkort var litt lavere enn i 2014, da det ble solgt 475 kort, men betydelig høyere enn i 2013, da 308 kort ble solgt.

Elgjakt, hjortejakt og rådyrjakt er det også gått nærmere inn på, før den økonomiske oppsummeringen til slutt.

Fjellstyrenes økonomi er i sin helhet avhengig av inntekter som er hjemlet i Fjelloven - det vil si jakt og fiske, samt utleie av egne hytter. Fjellstyret har også rett på halvparten av festeavgiften for fritidsbebyggelse på statsalmenningene, og de får refusjon for oppsynsutgifter.

Siden nesten alt av inntekter kommer de siste fem månedene av året, er det nødvendig med en ganske stor kapitalreserve for å kunne betjene utgifter i første del av året.

God tilstand

Det forrige fjellstyret sendte stafettpinnen videre til nye krefter med et driftsresultat på 327.000 kroner i 2015, drøyt 100.000 mer enn året før.

Verdal fjellstyre satt ved utgangen av 2015 med en egenkapital på 4,3 millioner kroner, hvorav cirka halvparten på bok og resten i eiendeler.