- Det blir fint å bruke området mer. Vi håper det blir positivt for Trones-samfunnet. Fra før har vi golfbanen, så det begynner å bli fint her. Dette blir et smykke i sjøen, sier Bjørn Fossum, Bjørn Kolstad og Morten Forsberg om den nye båthavna som skal stå klar neste sommer.

Både finansieringen og alt av godkjenninger er på plass, så nå gjenstår det å bygge selve bryggen og selge unna de 63 nye båtplassene. Etter planen skal brygga bygges i vinter, og monteres i løpet av april og mai neste år. Forhåpentligvis er den nye havna ferdig til 1. juni 2016.

Flyttes østover

- Det blir båtplasser fra 2,6 til 6,2 meter, så i realiteten er det plass til båter på 40 fot på de største plassene, forklarer Morten Forsberg.

Den nye brygga flyttes omtrent hundre meter østover i forhold til den eksisterende brygga på Nordskaget. Bryggen skal gå 170 meter ut i vannet, og går over 90 meter i bredden. I tillegg blir det satt opp en bølgebryter på 105 meter.

- Totalkostnaden blir på omtrent 5 millioner. Det er en del firma som sponser med gratis arbeid, også blir det gjort en del egeninnsats for å få ned litt på den summen, forteller Forsberg.

Det er Trones Båtforening som blir eier av den nye havna. Bjørn Kolstad er primus motor og prosjektleder for utvidelsen av anlegget.

Lengre båtsesong

Prisen for en båtplass blir på 18.000 kroner per breddemeter, og det er Innherredsmegleren som står for salget. Så langt er 10 av de 63 nye plassene solgt. De tre forteller om interesse både fra Verdal og andre plasser.

- Er det mangel på båtplasser?

- Nei, jeg tror at de som står på får plass. Men man skaper et større behov med skikkelig anlegg, da er det mer interessant å ha båt. Det hadde nok heller ikke vært så stor interesse for slalåm uten anlegget i Åre, eksemplifiserer de tre.

De tre garanterer at båtsesongen blir lengre enn den er i dag.

- Jeg tror ikke noen får nei hvis de kjøper plass og vil ha båten i sjøen gjennom hele vinteren, påpeker Morten Forsberg, leder i båtforeningen.

Plantegningen for den nye småbåthavna på Trones ser slik ut.